Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 24272 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Eylül 2018 - 21:02

ABDden önemli Münbiç ve YPG açıklaması!

Büyüt
Küçült
ABDden önemli Münbiç ve YPG
ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Sean J. Ryan, ABD ile Türkiye in üzerinde mutabakata vardığı Münbiç yol haritasına ilişkin Münbiç e çok az YPGli var. Anlaşmaya bağlıyız, YPG Münbiçin parçası olmayacak ifadelerini kullandı.

BD Savunma Bakanlığındaki (Pentagon) bir toplantıya video konferans yöntemiyle bağlanan Albay Ryan, Suriye ve Irak a devam eden DEAŞ karşıtı operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ORTA FIRAT VADİSİNDE 2 BİN DEAŞLI VAR

 

 

Suriyede DEAŞ ile mücadelenin son aşamasına geldiklerini aktaran Ryan, ABD öncülüğündeki koalisyonun DEAŞ an almaya çalıştığı Orta Fırat Vadisi de bin 500 ile 2 bin DEAŞ mensubu bulunduğunu iddia etti.

MÜNBİÇTE ORTAK DEVRİYELER İÇİN EĞİTİM SÜRÜYOR

ABD ile Türkiye in üzerinde mutabakata vardığı Münbiç yol haritasının uygulanmasında ne aşamada olduklarına yönelik AA muhabirinin sorusu üzerine Albay Ryan, iki ülke güvenlik güçlerinin 46 cı bağımsız koordineli devriyelerini gerçekleştirdiğini kaydetti.

Münbiç e çok az sayıda olay yaşandığını ifade eden Ryan, Türkiye ile ABD in koordineli devriyelerinin bölgedeki istikrara katkı sağladığına dikkati çekti.

Münbiç yol haritası kapsamında iki ülke güvenlik güçlerinin bölgede ortak devriyelere henüz başlamadığını belirten Albay Ryan, ortak devriyeler için verilen eğitimlerin sürdüğünü söyledi.

YPG MÜNBİÇTE OLMAYACAK, ŞU AN ÇOK AZ YPGLİ VAR

Münbiç e YPG/PKK unsurları bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruya ise Ryan, Takip ettiğim kadarıyla Münbiç e çok az YPGli var. Anlaşmaya bağlıyız, YPG Münbiçin parçası olmayacak. şeklinde yanıt verdi.

TÜRKİYE-RUSYA ANLAŞMASIYLA İLGİLİ SORULARI GEÇİŞTİRDİ

Öte yandan Türkiye ile Rusya ın İdlibde silahsızlandırılmış bölge kurmasına ilişkin soruları geçiştiren sözcü, koalisyonun anlaşmanın bir parçası olmadığını ancak anlaşma uygulanırsa insani bir felaketin önüne geçilebileceğini dile getirdi.

Koalisyonun anlaşmayı memnuniyetle karşılayıp karşılamadığına ilişkin soruya yanıt vermekten kaçınan Albay Ryan, Bizim istediğimiz, hayatları kurtaracak bir siyasi çözümün bulunmasıdır. ifadelerini kullandı.

ABD in Suriye in kuzeydoğusuna radar ve füze savunma sistemleri yerleştirdiğine ilişkin sorulara yanıt veren Ryan, ABD in radarları daha önce bölgeye yerleştirdiğini belirtse de ülkesinin YPG/PKK ın kontrol ettiği bölgelere füze savunma sistemi yerleştirip yerleştirmediğine ilişkin bilgi paylaşmadı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024