Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2447 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Aralık 2017 - 13:21

ABD Yeni stratejisi emperyalist bir karakter taşıyor.

Büyüt
Küçült
ABD Yeni stratejisi emperyalist bir karakter
Kremlin sözcüsü Peskov, yeni stratejinin emperyalist bir karakter taşıdığını söyledi.

Moskova yönetimi, beklendiği gibi Trumpın yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi deki ifadelere katılmadığını belirtti. Kremlin sözcüsü Peskov, yeni stratejinin emperyalist bir karakter taşıdığını söyledi. ABD lideri Donald Trumpın kameralar önünde açıkladığı yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi e ilk yanıt Rusyadan geldi.

24 saat dolmadan yanıtını dünya ile paylaşan Kremlin, beklendiği gibi Moskova ın ABDye tehdit oluşturduğu yönündeki görüşlere katılmadı. Kremlinin ilk değerlendirmesine göre, Washingtonın yeni stratejisi emperyalist bir karakter taşıyor, tek kutuplu bir dünya kurgusu isteğinden vazgeçmediğini gösteriyor. 

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, belgenin dikkatli bir şekilde incelenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

TRUMPIN ULUSAL GÜVENLİK STRATEJİSİ

Başkan Trump, yeni güvenlik stratejisinde Washingtonın rakipleri Rusya ve Çini ABD çıkarlarını aşağı çekmeye çalışan evizyonist güçler olarak tanımlamıştı. ABD liderine göre, dünya yeni bir rekabet çağını yaşıyor ve küresel çaptaki yarışlar siyasi, askeri ve ekonomi gibi alanların tümünü kapsıyor. 68 sayfalık belgede Pakistan, Kuzey Kore ve İran gibi ülkelerin isimleri de geçiyor.

Sputnikin geçtiği haberde, basının sorusu üzerine ABD in ulusal güvenlik stratejisinde yer alan Rusyayla ilgili çıkarımları değerlendiren Peskov, Kremlinin Rusya ın tehdit olarak görülmesini kabul edemeyeceğini belirterek, Strateji belgesinde ülkemizin adının geçtiği bölümler, bu belgenin imparatorluk niteliklerine sahip olduğunu, tek kutuplu dünya düzeninden vazgeçme konusundaki isteksizliği ve çok kutuplu dünyanın kabul edilmediğini gösteriyor dedi.

ABD in yeni ulusal güvenlik stratejisinde Rusya tehdit olarak sınıflandırılmış ve dünyadaki etkisini arttırdığı değerlendirilmesi yapılmıştı. Planda Rusya ın ABD değerlerine aykırı bir şekilde etkisini arttırdığı savunulmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024