Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3375 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Ocak 2015 - 00:48

ABD Yemendeki büyükelçiliğini kapattı

Büyüt
Küçült
ABD Yemendeki büyükelçiliğini
Dünya Haberleri › ABD Yemendeki büyükelçiliğini kapattı haberi Amerika Birleşik Devletlerinin, Yemendeki büyükelçiliğini kapattığı bildirildi.
AA

ABD'nin, Sana Büyükelçiliğini ikinci bir uyarıya kadar güvenlik endişesi nedeniyle kapattığı, ülkedeki vatandaşlara da Yemen'den ayrılma çağrısı yaptığı bildirildi.

ABD'nin Sana Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Başbakan Halid Bahhah ve hükümetin istifası, devam eden güvenlik endişeleri sebebiyle ABD Büyükelçiliği rutin konsolosluk hizmetini sunamamaktadır. ABD vatandaşlarına olağanüstü durumlarda sınırlı bir şekilde yardım sunulabilecek. İkinci bir uyarıya kadar halk için ABD büyükelçiliği kapatılacak" denildi.

ABD VATANDAŞLARI DA GERİ ÇAĞIRILDI

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının, Yemen'deki mevcut güvenlik sorunları ve terör eylemleri sebebiyle vatandaşlarını seyahat etmeme konusunda uyardığı, ülkedeki vatandaşları da bir an önce burayı terk etmeye çağırdığı belirtildi.

Mevcut güvenlik durumunun analizi için çalışmaların devam ettiği vurgulanan açıklamada, en kısa zamanda konsolosluk işlemlerinin yeniden başlayacağı kaydedildi.

Uzun süredir siyasi çatışmaların devam ettiği Yemen'de, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırmasıyla zirveye tırmanmıştı.

Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet, "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği ve mutabık olunan anlaşmalara uymadığı" gerekçesiyle önceki gün istifasını Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye sunmuştu. Hadi de bu gelişmenin ardından kısa süre sonra istifa etmiş, Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai Rai ise Hadi'nin istifasını reddederek, meclisi olağanüstü toplantıya çağırmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024