Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3385 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Ekim 2016 - 14:38

ABD: Rusya, Suriyeye SA-23 füzeleri yerleştirdi

Büyüt
Küçült
ABD: Rusya, Suriyeye SA-23 füzeleri
Suriyede varılan kısa süre ateşkes antlaşmasının ardından silahlar yeniden konuşmaya başladı. ABD ile Rusya arasındaki gerilim tırmanıyor. Washington, Rusya ın Suriyeye ilk kez gelişmiş füze sistemi yerleştirdiğini iddia etti.

Suriyede yüzbinlerce sivilin hayatına mal olan savaşta can kaybı sürerken ABD ile Rusya arasında soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor. Washington, Rusya ın Suriyeye SA-23 Gladiator(S-300VM) gelişmiş füze savunma sistemi yerleştirdiğini öne sürdü. İngiliz Miror gazetesi de Rusya ın olası bir nükleer saldırıya karşı, hazırlık yapmaya başladığını iddia etti.

Anadolu Ajansı ın haberine göre, Amerikan Fox News kanalına açıklama yapan üst düzey üç askeri yetkili, SA-23 Gladiator olarak adlandırılan anti-balistik füze savunma sisteminin geçen hafta sonu Suriye in Tartus Limanı a ulaştığını bildirdi.

150 mil menzili bulunan SA-23 Gladiator sisteminin, Rusya sınırları dışında ilk kez yerleştirildiği belirtildi.

Moskova yönetimi, geçen yıl kasım ayında, sınırlarını ihlal etmesi dolayısıyla Türkiye tarafından bir savaş uçağının düşürülmesinin ardından Suriyeye S-400 füze savunma sistemi konuşlandırmıştı.

Suriyede 12 Eylülde bir haftalığına başlayan ateşkesin sürdürülemesinin ardından ABD ile Rusya karşılıklı suçlamalarda bulunmuş, dün de iki ülke Suriye kapsamındaki görüşmeleri durdurduklarını açıklamıştı.

NÜKLEER SALDIRI HAZIRLIĞI İDDİASI

Bu arada İngiliz The Mirror gazetesi de, Rus medyası ve yetkililerin, ABDnin, Suriyedeki faaliyetleri nedeniyle Rusyaya saldırı düzenlemek istediği şeklindeki iddiaları sayfasına taşıdı.

Gazetenin haberine göre, yetkililer Cuma günü, olası bir saldırı halinde Moskovanın 12 milyonluk nüfusunu barındırabilecek yeraltı sığınakları sahip olduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığına ait Zvezda (Yıldız) televizyonunun geçen haftaki başlıklarından birinde, “Amerikalı şizofrenler, Moskova için nükleer silahlarını geliştiriyor” ifadesini kullandı.

DEPREM OLUR

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, önceki gün ABD in Şam yönetimine karşı doğrudan saldırıya geçmesi halinde Ortadoğuda ektonik kaymalar olacağını öne sürmüştü.

Rusya ile ABD arasında varılan ateşkes anlaşmasını hatırlatan Zaharova, “Benim görevim, anlaşmaya bağlı kalmanın neden önemli olduğunu anlatmak. ABD in Şam ve Suriye ordusuna karşı doğrudan saldırıya geçmesi, sadece bu ülkenin topraklarında değil tüm bölgede korkunç, tektonik kaymaların oluşmasına sebep olur demişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024