Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3076 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2017 - 11:22

ABD den Vatandaşlarına Uyarı Batı Şeriaya geçmeyin

Büyüt
Küçült
ABD den Vatandaşlarına Uyarı Batı Şeriaya
ABD hükümeti çalışanları ve ailelerinin Kudüsün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesi ile işgal altındaki Batı Şeriaya girişlerinin yasaklandığı bildirildi.

Filistinli grupların, ABD in Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıması anlamına gelen Amerikan Büyükelçiliği i Tel Avivden Kudüse taşıma planınını protesto etmek için çarşamba gününden başlayarak protestolar düzenleme çağrısının ardından ABD in Kudüs Başkonsolosluğunca yazılı bir açıklama yapıldı.

Başkonsolosluğun açıklamasında şunlar kaydedildi:

(Filistinliler tarafından) 6 Aralık an başlayarak Kudüs ve Batı Şeriada gösteriler düzenleme yönündeki yoğun çağrılar nedeniyle ABD hükümeti çalışanları ve ailelerinin Kudüsün Eski Şehir bölgesine ve Beytüllahim ile Eriha kentleri de dahil Batı Şeriaya düzenleyecekleri şahsi seyahatler ikinci bir açıklamaya kadar yasaklanmıştır. ABD hükümeti çalışanlarının Kudüsün Eski Şehir bölgesine ve Batı Şeriaya düzenleyeceği resmi ziyaretlere ancak zaruri olması halinde ve ek güvenlik önlemleri altında izin verilecektir. ABD vatandaşları kalabalıkların toplandığı, polis veya asker bulunan yerlerden sakınmalıdır. ABD vatandaşlarına düzenleyecekleri seyahatlerde bu talimatları ve ABD Dışişleri Bakanlığının sağladığı İsrail, Batı Şeria ve Gazze ile ilgili ek rehberliği dikkate alma tavsiyesinde bulunuyoruz.

ABD Başkanı Donald Trumpın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Ürdün Kralı Abdullah ile telefon görüşmesi yaparak, ABD in Tel Avivdeki büyükelçiliğini Kudüse taşıma ve Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıma planını dile getirdiği duyurulmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024