Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2965 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Ekim 2017 - 12:56

ABD den son dakika YPG açıklaması

Büyüt
Küçült
ABD den son dakika YPG
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Rakka’da YPGlilerin Öcalan posteri açması hakkında konuştu..

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Suriyede Rakka ın IŞİD en kurtarılmasının ardından terör örgütü YPJ/YPGlilerin Öcalan posteri açmasına değindi. Nauert, terörle mücadele ve bölgenin güvenliğinin arttırılması için Türkiye ile birlikte çalışıldığını da kaydetti.
Hürriyetin haberine göre Nauert, terör örgütü YPGyi kastederek ‘tüm tarafları saldırgan görülebilecek ve bölgede yeni gerginlikler yaratacak eylemlerden uzak durmaya davet ediyoruz dedi.

Amerikalı sözcü ülkesinin terörle mücadele ve bölgenin güvenliğinin arttırılması için Türkiye ile birlikte çalıştığını da kaydetti.

YENİ VİDEO HATIRLATILDI

Salı günkü basın brifinginde ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauerte Öcalan posterine Washingtondan gelen tepkiler üzerine YPGlilerin yeni bir video yayınladığı hatırlatıldı. Söz konusu videodan haberi olmadığını söyleyen Nauert, sahadaki gruplardan gelen yorumların hepsine yanıt veremeyeceğini kaydetti.

Nauert şöyle konuştu:

Size söyleyebileceğim şu; Rakka ın özgürleştirilmesi sadece koalisyon için değil bütün Suriye halkı için açık bir kazanım. Bütün tarafları bunun içinde videosu olduğunu söylediğiniz gruplar da var. Saldırgan görülebilecek ve bölgede yeni gerginlikler yaratacak eylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz. Bildiğiniz gibi ABD Türkiye ile çok yakın çalışıyor. ABD yönetimi terörle mücadele ve bölgenin güvenliğinin arttırılması için Türkiye ile birlikte çalışıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024