Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2316 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Ekim 2018 - 12:54

ABD Dedeağaçta Kamp ve Radar Sistemi Kuruyor.

Büyüt
Küçült
ABD Dedeağaçta Kamp ve Radar Sistemi
ABD, Yunanşstandaki askeri varlığını arttırıyor. Alınan bilgiye göre ABD, Dedeağaç bölgesinde gözetleme için kamp kıracak ve radar sistemleri yerleştirecek.

Yenişafakın haberine göre ABD, Türkiyeye 60 kilometre mesafedeki Dedeağaç bölgesine yeni nesil radar kuruyor. Radarın, Meriç bölgesiyle boğazlar ve Kuzey Ege adalarını tarayabilecek, hava ve karadan ses ve görüntü tespiti yapacak kapasitede olduğu belirtildi.


Habere göre, Yunanistanın Girit ve Kerpede askeri üs teklif ettiği ABD in önceliği, Türkiye sınırı ile Çanakkale Boğazı a yakın olan Dedeağaç bölgesi. ABDli yetkililerin Dedağaç aki incelemelerinin ardından, Meriç bölgesini ve boğazların yanı sıra Kuzey Ege adalarını tarayabilecek kapasiteye sahip yeni nesil radar gözetleme merkezi kurma kararı alındı.
ABD in, stratejik öneme sahip, yüksek noktalara metal kulelerle kurulacak radar gözlem merkezi sınır bölgelerini kapsayan geniş bir alanda havada ve karada hareketlilik, ses ve görüntü tespiti yapacak. Boğazlardaki hareketlilik gözlenecek.

DENİZ SAHASINDA HERONLA DEVRİYE

Türkiyeye 60 kilometre mesafede kurulacak yeni nesil radar gözetleme merkezi son sistem cihazlarla donatılacak. Dedeağaç, Semadirek ve Rodop ilinin Maronya tepesine yerleştirilmesi planlanan sistemden elde edilen görüntü ve bilgileri uydu yardımı ve karasal link ile Dedeağaç Limanı da konuşlanacak olan merkeze aktaracak.

Merkezlerden aktarılan tüm görüntü ve verilerin çözümü Dedeağaç Limanı a kurulacak olan merkezde analiz edilerek değerlendirilecek ve sırasıyla Atina ve ilgili makamlara aktarılacak.
Yunanistan, ilk kez insansız Hava Aracı (İHA) HERON 1 kullanarak, deniz sınırlarını korumaya başladı. HERON 1 tipi İnsansız Hava Aracı ilk kez Yunanistanda geçtiğimiz hafta konuşlandığı Girit adası Timpakio Askeri Havaalanı dan başlayarak, 12 Adalar, Kuzey Ege ve Meriç bölgesine kadar deniz sınırları boyunca 14 saat aralıksız kontrol uçuşu gerçekleştirdi. HERON 1 İHA aracı, Avrupa Sınır Muhafız ve Sahil Güvenlik tarafından Yunanistana tahsis edildi.

Kurulacak radar gözetleme merkezi insansız, tam donanımlı olarak hizmet verecek. Sistemde termik, görüntü, meteoroloji, otomatik gemi tanımlama sistemi (AIS), telsiz haberleşme merkezi VHF Marine & Aero, yön bulucu kızılötesi radyometre (RDF), mikrodalga radyo bağlantı sistemleri ile donatılacak.

Yunanistanın en büyük askeri tatbikatlarından biri olan PARMENİON 2018 tatbikatının hazırlıkları da tüm hızıyla devam ediyor. Midilli, Limni adaları ve Meriç fbölgelerinde, 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek tatbikatı ABDli yetkiler de izleyecek. Bu yılki tatbikatın ana hedefi, Türkiye ile olası bir kriz döneminde, Yunan Özel Kuvvetler ve Deniz Komandoları Tugayı ın müdahale sürelerini kontrol ve test etmek olarak açıklandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024