Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2643 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2018 - 08:52

ABD den Fetö Lideri Açıklaması

Büyüt
Küçült
ABD  den Fetö Lideri
ABD Adalet Bakanlığı, Rus Büyükelçi Karlov suikastı soruşturması bağlamında hakkında tutuklama kararı çıkarılan FETÖ elebaşı Gülenle ilgili kararın, Türkiyeden gelebilecek belgelerin değerlendirilmesinden sonra verileceğini açıkladı.

BD Adalet Bakanlığı, Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastı soruşturması bağlamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülenle ilgili kararın, Türkiyeden gelebilecek belgelerin değerlendirilmesinden sonra verileceğini bildirdi.

Rus haber ajansı TASS a yer alan habere göre, ABD Adalet Bakanlığı Sözcüsü Nicole Navas Oxman, konuyla ilgili sürece dair değerlendirmede bulundu.

Sözcü Oxman, açıklamasında, Bu konu bağlamında Türk hükümetinin temin edebileceği tüm materyalleri inceleyeceğiz; (Gülenin) iadesiyle ilgili herhangi bir karar bu bağlamda gerçeklere ve ilgili ABD yasalarına göre verilecektir. ifadesini kullandı ve daha fazla yorum yapmayacağını belirtti.

Rusya ın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlovun 19 Aralık 2016da öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında FETÖ elebaşı Gülen ile cinayetin faili Mevlüt Mert Altıntaşa uzanan ilişki silsilesi tespit edilmişti.

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı, nöbetçi Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğinden Fetullah Gülen, Şerif Ali Tekalan, Cemal Karaata, Cengiz Özkan, Emrullah Uslu, Hamza Sevinç, Murat Tokay ve Temel Alsancak hakkında yokluğunda tutuklama kararı çıkarılmasını talep etmişti.

Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle Gülenin de arasında bulunduğu 8 kişi hakkında anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve asarlayarak insan öldürmek suçlarından yokluğunda dün tutuklama kararı çıkarmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024