Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3505 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Ocak 2015 - 15:08

AB Dönem Başkanlığı Letonyaya geçiyor

Büyüt
Küçült
AB Dönem Başkanlığı Letonyaya

Kalabalık bir Rus azınlığın yaşadığı eski Sovyet cumhuriyeti Letonyanın dönem başkanlığında Ukrayna krizinin öne çıkması bekleniyor. Letonya, AB üyesi 28 ülkenin izleyeceği Rusya stratejisine yön verecek.

21-22 Mayıs tarihlerinde Letonyanın başkenti Rigada Doğu Ortaklığı Zirvesi düzenlenecek. Toplantıya Ukrayna, Moldova, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan ve Belarus gibi eski Sovyet cumhuriyetleri davetli. Zirvenin sözkonusu ülkelerle AB arasındaki ekonomik ve siyasi bağların güçlendirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Letonya, dönem başkanlığı için rekabet gücü yüksek, dijital ve katılımcı Avrupa sloganını belirledi. Riga, görev süresi boyunca AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Junckerin büyüme planının hayata geçirilmesini sağlayacak.

Letonyanın planında Türkiye de var


Dönem başkanlığı öncelikleri arasında ABnin genişleme politikasını da koyan Letonya, Batı Balkan ülkeleri ve Türkiye ile üyelik müzakerelerinde yeni adımlar için çalışacak.

Letonyanın dönem başkanlığı programında, Türkiyenin katılım müzakerelerini ilerletmek ve her iki tarafın menfaatine olan ivmeyi korumak için çabalar sürdürülecek. AB, özellikle hukukun üstünlüğü ve temel haklar ve özgürlükler alanlarında Türkiyedeki reformların çıpası olarak kalmayı güvence altına almaya çalışacak ifadesine yer verildi.

Letonya, AB dönem başkanlığını 1 Temmuzda nüfusu 500 bin civarındaki Lüksemburga devredecek.

Deutsche Welle Türkçe





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024