Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 176 kez okundu. | Bilim Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Eylül 2015 - 12:01

Sony Xperia Z5 duyuruldu! € IFA 2015

Büyüt
Küçült
Sony Xperia Z5 duyuruldu! € IFA

Beklenen oldu Sony Xperia Z5 modelini duyurdu. Beraberinde duyurulan Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium modellerinin detaylarına diğer haberlerimizden ulaşabilirsiniz. Bu haberimizde sadece Xperia Z5 hakkındaki detaylara ve teknik özelliklere yer vereceğiz. Sony en son ülkemizde Xperia Z3+ modelini duyurmuştu Xperia Z4 modeli ise sadece Japonyada satışa çıkmıştı. Xperia Z5 modeli küresel bir model olarak Sonynin operasyonlarını sürdüğü ülkelerde satışa çıkacak.

Sony Xperia Z5 modelinin tasarımı önceki Xperia ailesiyle benzerlik taşıyor. Suya ve toza karşı dayanıklı (IP65/ IP68 sertifkalarına sahip) dikdörtgen tasarımı yine görüyoruz. Telefonun sağ tarafında yer alan güç butonunda parmak izi okuma sensörü dikkat çekiyor.

 

Xperia Z5 modelinde 5.2 inç büyüklüğünde Full HD (1080 x 1920) çözünürlüğe sahip bir ekran kullanılmış. Bu noktada daha önce yapılan tahminler QHD çözünürlük yönündeydi ancak Sony Full HDyi tercih etmiş görünüyor. Ekranın keskinlip değeri 423 PPI olarak belirtildi.

Performans tarafında Xperia Z5te Qualcomm Snapdragon 810 işlemcinin kullanıldığını görüyoruz. bit.LITTLE mimarisine sahip olan bu işlemci 64-bit ve 8 çekirdeğe sahip. Grafik işlem birimi tarafında Adreno 430 GPUdan güç alacak olan modelde 3 GB RAM kullanılmış. Xperia Z5 modelinin giriş modeli 32 GB depolama alanına sahip olacak. Bu hafızadan memnun kalmayanlar için microSD kart slotunu müjdeleyelim. Ekran ve işlemci 2900 mAh dahili bataryadan güç alacak.

Xperia Z5in kamerası heyecan verici. 23 MP çözünürlüğe sahip yeni kamerada 1/2.3¨ Exmor RS sensör kullanılmış. Dünyanın en hızlı otomatik odaklamasına sahip olan Xperia Z5 kamerasıyla fark yaratacak. Kameranın diyafram açıklığı f/2.0 olarak paylaşıldı. Sadece 0.03 saniyede odaklama yapabilen kamerada 4K video çekimi bulunuyor. Fotoğraflarda ISO 12800, video çekiminde ise ISO 3200 değerlerine çıkmak mümkün. Ayrıca Xperia Z5in kamerasında 5x yakınlaştırma özelliği yer alıyor.

Sony Xperia Z5in fiyatı ve ne zaman satışa çıkacağı ile ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı ancak modelin çok fazla renk seçeneği olacağını görüyoruz. Siyah, beyaz, altın rengi, gümüş, yeşil ve kırmızı gibi renkler basınla paylaşıldı. Sony Xperianın resmi YouTube kanalında Xperia Z5 ile ilgili paylaşılan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

 

Kısa süre sonra satışa çıkacak 7 telefon!



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024