Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 14634 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2013 - 12:33

Yenilenen Mahmutpaşa yokuşu açıldı

Büyüt
Küçült
Yenilenen Mahmutpaşa yokuşu
Orta direğin alışveriş merkezi olarak bilinen ve günde binlerce insanın ziyaret ettiği, Mahmutpaşa Caddesi, baştan aşağı yenilendi. Turistik ve ticari faaliyetlerin yoğunluğu ile bilinen Mahmutpaşa Yokuşu Fatih Belediyesi tarafından üst ve alt yapısıyla baştan aşağıya yenilendi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Mahmutpaşa Esnaf ve İş Adamları Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yetişgin, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mahmutpaşa Caddesinin yenileme çalışmaları sırasında 3 bin 300 metrekare üst yapı döşemesi yapılan caddede üst yapı ile birlikte alt yapıda da yenileme ve düzenleme işlemleri yapıldı, yer altı kabloları değiştirildi. Caddede kullanım rahatlığı ve sağlamlığı ile bilinen granit ve bazalt kaplamalar kullanıldı.

 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, diğer sokaklarda da çalışmaların devam edeceğini söyledi. Mahmutpaşa’nın İstanbul’un en yoğun caddesi olduğunu söyleyen Başkan Demir, “Gündüz burada adım atacak yer yok. Bütün çalışmayı gece yürüttük, burada sadece zemin değil elektrik hatları bile yenilendi. Burada kullandığımız malzeme birçok tarihi eserlerin bulunduğu yerlerde olduğu gibi Mahmutpaşa Caddesi’nde de aynı malzemeleri kullandık’ dedi. 

 

"AÇILIŞTA ENGELLİLER DE UNUTULMADI"

 

Fatih Belediyesi ve Mahmutpaşa esnafı işbirliğiyle hem sosyal sorumluluk projesi kapsamında hem de engelliler haftası sebebiyle, 11 adet akülü, 40 adet manuel toplamda 51 adet tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

 

Engelli haftasının son günü olduğunu hatırlatan Başkan Mustafa Demir, “Bizim engellilerle ilgili başlatmış olduğumuz bir proje vardı zaten. Proje kapsamında Fatih’te oturan ve tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan herkese ‘akülü sandalye’ veriyoruz. Ama bugün bu açılışla birlikte bu haftaya denk gelmesiyle birlikte Mahmutpaşa dernek başkanımız ve Mahmutpaşa esnafımızla toplamda 51 adet tekerlekli sandalye dağıtımı yaptık. Böylece iki tane hayırlı işe vesile olduk” dedi.

 

"REYHANLI’DAKİ SALDIRIYI KINIYORUZ"

 

Başkan Demir ve beraberindekiler törene yakalarında siyah kurdele ile birlikte katıldı. Başkan Demir, yakalardaki siyah kurdelenin ne anlama geldiğini şöyle anlattı:

 

“Reyhanlı’daki patlama münasebetiyle hayatını kaybedenlerin anısına, onların acısını paylaşmak adına takmış olduğumuz bir kurdele. Mevlam bir daha göstermesin bu acıları. Reyhanlı’da hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum.”

 

"ENGELLİ ARKADAŞLARI ANLAMAK İÇİN EMPATİ KURDUK"

 

Mahmutpaşa Esnaf ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yetişgin ise, “Bugün esnaflarımızla birlikte engelli arkadaşlarımı anlamak için bir empati kuralım dedik. Bu yüzden onlara Engelli Haftası’nın son gününde tekerlekli sandalye hediye etmek istedik” diye konuştu.

 

Daha sonra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Mahmutpaşa Esnaf ve İş Adamları Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yetişgin ve protokol üyeleriyle birlikte Mahmutpaşa Caddesi’nin kurdelesi kesildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024