Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4880 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Kasım 2012 - 14:46

Tarihi Mısır Çarşısı’nda 40 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Büyüt
Küçült
Tarihi Mısır Çarşısı’nda 40 Bin Kişiye Aşure
Fatih Belediyesi’nin desteğiyle tarihi Eminönü Mısır Çarşısı’nda dev kazanlarla 40 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Fatih Belediyesi’nin desteğiyle Malatya Pazarı Kuruyemişçilik Şirketi, Tarihi Mısır Çarşısı’nda yerli ve yabancı yaklaşık 40 bin kişiye aşure dağıttı. Dualarla başlanan aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bu ayın aşure ayı olması nedeniyle yerinin ve öneminin çok değerli olduğunu söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Muharrem ayının kurtuluşun, karşındaki insanı anlayabilmenin sembolü olduğunu söyledi. Başkan Demir, “Hz. Adem’den başlayıp Hz. Musa’ya kadar bütün peygamberlerin önemini bir kez daha anlayabileceğimiz gün olduğunu düşünüyorum” dedi.

Başkan Demir, “Aşure tatlısını yaparken, birbirinden farklı tatta ve görüntüdeki malzemeleri bir araya getiriyorsunuz. Ve getirmiş olduğunuz malzemelerden bir tatlı oluşturuyorsunuz.Bu çok güzel bir şey. Malatya Pazarı’nın düzenlemiş olduğu bu etkinlikten dolayı onlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bütün İslam aleminin böyle etkinlikleri yapması gerektiğini söyleyen Malatya Pazarı Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Palancı ise, aşure etkinliklerini 12 yıldır Mısır Çarşısı’nda aynı şekilde düzenlediklerini belirtti.

Aşureyi tadan vatandaşlar ise, böyle bir etkinliğin tarihi bir mekanda gerçekleştirilmesinden dolayı çok memnun kaldıklarını belirtti. Turistlerin ilk kez tattıkları aşureyi çok beğendikleri görüldü.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024