Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4406 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Eylül 2012 - 15:13

Simit festivali başlıyor...

Büyüt
Küçült
Simit festivali
Tarihi Yarımada Fatih’te Festivaller devam ediyor. Simit Şöleni 28 Eylül Cuma günü Sultanahmet’te başlıyor.

28 Eylül Cuma günü Sultanahmet Meydanı Amfi Tiyatro’da Kadir Çöpdemir’in sunuculuğunda başlayacak olan festivalde Alişan da konser verecek. Özellikle çocuklar için eğlencelerin olduğu festivalde, yüz boyama, karikatür çizimleri, animasyon gösterileri ve yarışmalarla katılımcılar özel anlar yaşayacak.

 

Eski Türk filmlerinin gösterildiği açık hava sineması da üç gün boyunca festival katılımcılarına ücretsiz olacak. 3 gün sürecek festival çerçevesinde belirli zaman aralıklarında vatandaşa ücretsiz simit ve çay da ikram edilecek.

 

Önceki hafta da “Balık Festivali”ne ev sahipliği yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir geçen yıl düzenlenen “2’nci Sultanahmet Simit Festivali”nde yaptığı konuşmada, “500 yıldır ağızlarımızı tatlandıran, bir dönemin saray aşı, bir başka dönemin gariban aşı, şimdinin ise sevilen atıştırmalığı simide vefa borcumuz var” demişti.

 

Simit ilk defa 14. yüzyılda Osmanlı ordusunda görev yapan yeniçeriler için yapıldı, imparatorluğun tarihi kadar eski olan simit, zamanla Türklerin “fast food’u haline geldi.

Editör: Fersan Çoksavcı





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024