Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 7638 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 09:11

Silivrikapı Semt Konağı Açıldı

Büyüt
Küçült
Silivrikapı Semt Konağı

Fatih Belediyesince yaptırılan Silivrikapı Semt Konağı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın da katılımıyla hizmete girdi.

Açılış töreninde konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eskiden bu bölgede iyi şartlarda yaşamayan, ancak şu anda başka yerlere transfer edilerek yaşam şartları düzeltilen insanlar olduğunu söyledi.

"Hak ettikleri kendi karşılığı neyse onlar verildi. Şimdi bu mekan, çocuklarımız, yaşlılarımız, hanımlarımız, Silivrikapı`nın tüm güzel insanları için böyle güzel bir Semt Konağı`na dönüştü" diyen Mutlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gerçekten baktıkça gözümü alamıyorum. Duygulanıyorum ve diyorum ki `Mahalleye sahip çıkmak, mahallenin insanına sahip çıkmak, mahalleli olmak galiba böyle bir şey`. Bizim belediyelerimiz burada sosyal belediyecilik konusunda gerçekten çok güzel örnekler sunuyorlar. Biz bir dönem biliyoruz ki eğitimde, fakire yardımda, onun derdine derman olma noktasında, altyapı hizmetleriyle birlikte ciddi gayretler gösterdiler. Ama artık belediyelerimiz bu sosyal belediyecilik anlayışını çok çok ileriye götürdüler. Artık hizmetleri, semtin, mahallelerin içerisine, sadece bir Semt Konağı değil, bunun içine muhtarlığını da PTT şubesini de hanımlar için sosyal merkezleri de yavrularımıza bilgi evlerini de koydular ve sadece dışı değil içi de çok güzel. Hizmet dolu yuvalar haline getirdiler. Silivrikapı`daki tüm güzel insanlarımıza bu konağın hayırlı olmasını diliyorum. Nerede güzel bir şey varsa, o hizmeti kucaklayan, destekleyen ve varlığıyla bu hizmetlerin yanında olan muhterem Hanımefendi`ye de sizler adına teşekkürlerimi ifade ediyorum. "

-Fatih Belediye Başkanı Demir-

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de Silivrikapı bölgesinin eskiden yaşanamayacak kadar kötü olduğunu belirterek, "Çok sıkıntılı bir bölgeydi, bu kadar yerleşim alanı içerisinde böyle bir yerin olması aslında bizim eksikliğimizdi" dedi.

Demir, bu eksikliği kısa zamanda herkesin faydalanabileceği şekilde düzelterek, kadınların boş vakitlerini değerlendirebilecekleri bir salonu bulunan, çocuklarına rahat bir nefes aldıracak güzel bir parkı olan, aynı zamanda dışarıya çıkamayan engellilerin geleceği bir mekanı oluşturduklarını ifade etti.

Semt Konağı girişinde bir de aile sağlık merkezi olduğunu vurgulayan Demir, şöyle devam etti:

"Eskiden doktora ulaşmak için geceleri hastanelerde nöbet beklerdik. Şimdi doktor burada. Türkiye`de şu anda herkesin doktoru yürüme mesafesinde. Bunun için Başbakanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bunlar bizim hayal edebileceğimiz şeyler değildi. Çocuklarımız için bilgi evleri var. Herkes çocuğunu kursa gönderecek kadar iyi durumda değil. Burası eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanacağı yegane yer. Yani durumunuz iyi değilse, çocuklarınız emin ellerde, belediyenin tuttuğu ablalar ve ağabeyler nezaretinde derslerini çalışacaklar, bilgisayara güvenli bir şekilde girebilecekler. "

Semt konağının, vatandaşlar tarafından kına gecesi, nişan gibi aktivitelerin yanı sıra cenaze sonrası taziye evi olarak da kullanılabileceğini ifade eden Demir, "Ben bize tüm çalışmalarımızda örnek olan, önder olan, bizim ülke hizmetinde önümüzü açan dünya lideri Başbakanımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Çünkü gücümüzü ondan alıyoruz" dedi.

Daha sonra açılışı gerçekleştirilen Semt Konağını gezen Emine Erdoğan, ilköğretim öğrencileri tarafından çiçekle karşılandı. Erdoğan, Semt Konağında çok amaçlı salonu, Orhan Gazi ve Genç Osman derslikleri ile bilgisayar odalarını gezdi.

Derslikte öğrencilerle bir süre sohbet eden Erdoğan, daha sonra Ceren Canayak isimli kız öğrencinin sırasına oturarak, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Silivrikapı sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Emine Erdoğan, Vali Mutlu ve Belediye Başkanı Demir`in de bulunduğu heyetle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Semt Konağından ayrıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024