Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 10555 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Ağustos 2013 - 18:48

Kayıp Uzun Yusuf Mescidi Gün Yüzüne Çıkıyor

Büyüt
Küçült
Kayıp Uzun Yusuf Mescidi Gün Yüzüne
Fatih Sultan Mehmed döneminde yapılan ve zaman içinde yıkılarak kaybolan Uzun Yusuf Mescidi Fatih Belediyesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve hayırseverler tarafından yürütülen titiz çalışmalarla yeniden ihya ediliyor

Fatih Sultan Mehmed döneminde yapılan ve zaman içinde yıkılarak kaybolan Uzun Yusuf Mescidi Fatih Belediyesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve hayırseverler tarafından yürütülen titiz çalışmalarla yeniden ihya ediliyor.

Fatih Belediyesi, Tarihi Yarımada’daki kültür varlıklarını dünya tarihine, medeniyetine ve geleceğe kazandırmak için 10 yıldır sürdürdüğü restorasyon çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi ile birlikte yapılan çalışmalarda, bugüne kadar, Tarihi Yarımada’da bulunan 10 bine yakın anıt eserden 3 bin 419’unun projesi yapıldı.

Tarihi Yarımada Fatih sınırları içinde bulunan 1100 sivil mimarlık örneği yapının da projesi hazırlandı. 168 anıt eserin, 100 adet sivil mimarlık örneği yapının restorasyonları tamamlandı. 202 adet anıt eser niteliğindeki çeşmenin de projesi hazırlandı. Bunlardan 32 adet çeşmenin restorasyonu yapıldı.

Fatih Belediyesi, Tarihi Yarımada’nın zaman içinde kaybolan camii ve mescidlerini de ihya etmeye devam ediyor. Bölgede kaybolan 25 camiden, 9 adeti ihya edilerek ibadete açılırken, 3’ünün de inşaatı tamamlanmak üzere.

YAKINDA İBADETE AÇILIYOR

Seyit Ömer Mahallesi’ndeki Uzun Yusuf Mescidi de ihya edilen camilerden biri. Kayıtlara göre, Fatih Sultan Mehmed döneminde padişahın maiyetinde çoban olarak hizmet eden Uzun Yusuf’a yaptırılan mescid geçen yıllar içinde bakımsızlık ve ilgisizlikten yıkılınca üzerine gecekondular yapıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yürütülen çalışmalar neticesinde Fatih Belediyesi, mescidin yeniden tarihimize kazandırılması için ilk olarak arsa üzerindeki gecekonduları kaldırdı. Mescid kalıntılarının ortaya çıkmasıyla birlikte, mescidin aslına uygun inşasına başlandı. Uzun Yusuf Camii sokakta inşaatı beş aydır hızla süren mescid yakında ibadete açılacak





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024