Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4307 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 18:18

Kadir TOPBAŞ yeni yerine taşındı.

Büyüt
Küçült
Kadir TOPBAŞ yeni yerine

 

Sayın Kadir Topbaş

Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Teşkilatı’nın (UCLG)  başkanlığının İstanbul merkezini Sultanahmet deki tarihi köşke taşıdı.

UCLG NEDİR?

Genel merkezi İspanya’nın Barselona kentinde olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Birliği (UCLG), Ocak 2004’ten itibaren fiilen faaliyete geçti. Teşkilatın temel amacı, “demokratik yerel yönetimin birleşik sesi ve dünya ölçeğinde savunucusu olmak ve yerel yönetimler ve uluslararası topluluk ile işbirliği içinde, değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını korumak. Kısaca "Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler" (UCLG) olarak anılan Birlik,  uluslararası topluluk önünde yerel yönetimlerin etkin bir biçimde temsil edilmesini sağlayan, yerel yönetimler ve yerel yönetim birlikleri arasında uluslararası işbirliğini teşvik eden ve yerel yönetim konusunda dünya çapında temel bilgi kaynağı olan bir konumda.

Dünya konseyi, üye 341 yerel yönetimden oluşuyor ve Dünya nüfusunun yarıdan fazlasını temsil ediyor. 192 BM üye devletin 136’sında UCLG ‘ye üye ve yerel yönetim mevcut. 95 ülkeden 1.000 den fazla kent, UCLG’nin doğrudan üyesi. UCLG üyeleri arasında neredeyse tüm yerel yönetimleri temsil eden 112 yerel yönetim birliği bulunuyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024