Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5941 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Kasım 2013 - 11:32

HEDEF AKILLI ŞEHİRCİLİKTE İLK 3’E GİRMEK

Büyüt
Küçült
HEDEF AKILLI ŞEHİRCİLİKTE  İLK 3’E
Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’ne katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, turizmde kalkınmak için bilgi teknolojilerinden faydalanılması gerektiğini belirterek, yaptıkları projeleri tanıttı. Başkan Demir, İstanbul’un turizmde dünyada ilk 3’e girmesi gerektiğini söyledi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Marmara Belediyeler Birliği tarafından Condrad Otel’de düzenlenen Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’ne katıldı. Zirvede birçok belediye başkanı, gelişen teknolojiyle birlikte yerel yönetimlerin insanların kentlerde hayatını kolaylaştıran ve turizmde kalkınmayı arttıracak çalışmalarını anlattı.

Moderatörlüğünü Murat Daoudov’un yaptığı oturumda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir,  Beyoğlu Belediye Başkanı Mustafa Demir, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İstanbul İl Kültür Müdürü Emre Bilgili kentin gelişimine katkı sağlayacak projelerini tanıttı. İstanbul’un tarihi eserlerinin en yoğun bulunduğu Fatih’te turizmi kalkındıracak ve turist sayısını arttıracak projeleri hayata geçirdiklerini belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçede 10 bin tane tarihi eserin olduğunu bunlardan 4 binin restore çalışmasının yapıldığını söyledi.

“TURİZMDE EN ÖNEMLİ UNSUR İNSAN”

Fatih’te büyük bir tarih mirasının var olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Demir, bu mirasın en iyi şekilde gelen turistlere tanıtılması için nitelikli kişilerin hizmet sektöründe çalışması gerektiğini söyledi.

Başkan Demir, “Diğer dünya şehirlerinden farklı kılan turizm, kültür ve medeniyet açısından İstanbul’u farklı kılan tüm değerlerin içerisinde bulunduğu yegane bir yer. Yılda 10 milyon insan geliyor. Turizmde, evimize kadar gelmiş, misafir olmuş bir insanı mutlak ve mutlak bir şekilde memnun olması gerekir. Dünyanın en güzel eserlerinin bulunduğu yer olması konusunda sıkıntımız yok ama işin içinde hizmet sektörünün en önemli unsurlarından bir tanesi de insan” dedi.

Başkan Mustafa Demir, İstanbul’un turizmde dünyada 6’ıncı sırada olduğunu belirterek, İstanbul’un ilk 3’e girmesi gerektiğini söyledi.

BAŞKAN DEMİR, BİLGİ TEKNOLOJİLERİYLE GELİŞTİRDİKLERİ PROJELERİ TANITTI

Turizmde kalkınmayı sağlamak ve İstanbul’a çok fazla turist çekmek için bilgi teknolojilerinin iyi kullanılması gerektiğini vurgulayan Mustafa Demir, zirve katılımcılarına Tarih Sesleniyor, Fatih AR ve Fatih Turizm Denetim Sistemi projelerini tanıttı.

‘Tarih Sesleniyor Projesi’ ile her tarihi eserin önüne bir plaket koyduklarını dile getiren Başkan Demir, Fatih’e gelen akıllı telefonlarını plaket üzerinde kodları okutarak tarihi eser ile ilgili 6 dilde yazılı ve görsel bilgi alabileceklerini söyledi.

FATİH TURİZM DENETİM SİSTEMİ

Fatih AR Projesi’ni de katılımcılara tanıtan Başkan Mustafa Demir, “Akıllı telefonlarınızla uzaktan yönlendiriliyorsunuz kameranın görebildiği bütün tarihi eserleri çok rahatlıkla görebiliyorsunuz. Onları işaretliğinizde de uzaktan tarihi eser ile ilgili farklı dillerde hem video, hem yazılı hem görsel bilgi alabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Artık insanlar web siteleri üzerinden yer ayırıyorlar, seyahat edecekler yerlere gidiyorlar” diyen Mustafa Demir, turistlerin gittikleri otellerin sitelerinden, burada yapılan yorumlardan etkilendiğini, bilgi aldığını söyledi. Geliştirdikleri ‘Fatih Turizm Denetim Sistemi’ ile rezervasyon yapılan siteler üzerinden turistlerden gelen şikayetleri değerlendirdiklerini söyledi.

Mustafa Demir, gelen şikayetler üzerine müdahale edilmesi gereken yerlerde denetim yaptıklarını söyledi. Denetim yaptıkları yerlerin ruhsat, temizlik ve konfor sorunlarını incelediklerini belirten Başkan Demir, kurallara uymayan müesseseleri mühürlediklerini belirtti. Demir, projeyle birlikte turistlerin memnuniyetlerini arttırtmayı hedeflediklerini söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024