Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4154 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Haziran 2012 - 11:02

FATİH’TE BİZANS OYUNLARI SAHNEDE 1/1000 ölçekli plan meclisten geçti

Büyüt
Küçült
FATİH’TE BİZANS OYUNLARI SAHNEDE 1/1000 ölçekli plan meclisten
Fatih 1/1000’lik imar planları 2005 Yılında yeniden yapılmıştı fakat, 2008 yılında İSTANBUL MİMARLAR ODASININ AÇTIĞI BİR DAVA NEDENİ İLE Danıştay, T.C. DA N I Ş T A Y ALTINCI DAİRE, Esas No : 2006/7587 Kararı ile bu 1/1000’lik İmar planları iptal etmişti.

Bu tarihten bu yana Fatih’te Yenileme alanlarında olmak kaydıyla, İstanbul koruma kurulu onayı ile tescilli tarihi eser binaları onarmak ancak mümkün olmasına rağmen, herkesin şahit olduğu gibi yüzlerce, belki de binlerce bina bu tarihten sonra Restorasyon, Yenileme, Güçlendirme adı altında yeniden inşa edilen bina vardır.

07 Mayıs 2012 günkü oturumda yeni 1/1000’lik planlar meclis onayına geldi, Sözlü olarak Cuma günü bu işi bitirelim diye kararlaştırıldı, SP üyesi av. Tevfik Dağ planları görmediklerini, Görmedikleri plan hakkında karar vermelerinin mümkün olmadığını, yeni 1/1000’lik planların bir kopyasının kendisine verilmesini talep etti, Meclis başkanı Sayın Yahya Atıcı Hafta içinde bir sunum yapacaklarını, Bu şekilde planlardan haberdar olabilecekleri sözünü verdi.

  

09 Mayıs 2012 Çarşamba günkü meclis oturumuna cenazem dolayısı ile vaktinde katılamadım, gecikmeli olarak katıldığım oturumun yorumunu yapmayarak aşağıda sizlerin bilgisine sunuyorum, Videoyu lütfen seyredin ve Fatih’i yöneten zihniyetin Demokratik anlayışına şahit olunuz.

Meclis başkanı Yahya Atıcı, CHP’nin plan hakkında bize bilgi verilsin, bu oylamayı bir ay sonra oylayalım teklifine iki defa AYKIRI TEKLİF KABUL EDİLDİ, demesine rağmen. AKP masalarından gelen itirazlar sonucu RET edildi diye kararı değiştirmesi bizce çok manidar bir uygulama oldu. Bu konuda CHP’nin ve SP’nin acizlik sergileyerek, Bu durumun Oldu/Bitti anlayışı ile kabul görmesi ayrı bir ibretlik uygulama oldu.

Fatih’in yeni 1/1000’lik bütünsel bir planı, Meclis oturumu öncesi CHP gurup odasına asıldı, Hiçbir teknik bilginin verilmediği ön görünüm planlanın kopyasını almak mümkün olmadı, Cep telefonu ile birkaç adanın fotoğrafının çekildiğini gören AKP’li meclis üyeleri, Karşı itiraza rağmen tartışmalı bir şekilde CHP gurup odasına astıkları  plan fotokopisini kaçırdı. 

Meclis gurup odasına kısa süreli asılan 1/1000’lik planlar hakkında bu şekilde bilgi sahibi olunmayacağını herkes bilir, AKP yönetimi bu konuda muhalefetten ne kaçırmaktadır, Halkın bilmesinin istenmediği İmar planlarının hukuki gerekçesi nedir, Böyle gizlenerek geçirilen planların uygulamaya konulması uygun mudur, Bilmiyoruz gelişmeleri takip ediyoruz.

fatihhaber.com haberin detayları için tıkla





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024