Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4283 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Aralık 2012 - 11:51

Fatih Turizm Denetim Sistemi’ni uygulamaya koydu.

Büyüt
Küçült
Fatih Turizm Denetim Sistemi’ni uygulamaya
Fatih Belediyesi, bir ilki daha hayata geçiriyor. Binlerce yıllık tarihiyle, sayısız medeniyete ve 125 hükümdarlığa ev sahipliği yapan, 3 imparatorluğa merkez olan dünyaca ünlü Tarihi Yarımada Fatih’te ‘Fatih Turizm Denetim Sistemi’ ile turizmde hizmet kalitesi yükselecek, turistler ülkemizden daha memnun ayrılacak.

Yılda 12 milyon turistin ziyaret ettiği ve konakladığı Fatih’te bundan sonra turistlerin şikayeti ihbar kabul edilecek.

 

Tarihi Yarımada Fatih’te turizm sektörüne daha iyi hizmet vermek, turizmimize zarar veren kötü uygulamaların önüne geçmek, turizmde hizmet kalitesini artırmak amacıyla yeni bir uygulamaya başlanıyor. Fatih Belediyesi, yazılım ve envanter çalışmasıyla birlikte 6 aylık bir çalışmanın ardından Fatih Turizm Denetim Sistemi’ni uygulamaya koydu.

 

Proje kısaca, internet üzerinden dünya çapında konaklama hizmeti satan Booking, Tripadvisor, Expedia ve Airbnb.com gibi seyahat sitelerine bırakılan Fatih’imizdeki turistik tesislerle ilgili yorumları, özel bir ara yüz program ile almayı, şikâyet edilen otel, restoran hatta taksi firmaları ilgili ve yetkili birimlerce denetlemeyi ve bu firmaların şikayet edilen konulardaki aksaklık-eksiklik noktasında iyileştirme yapmasını sağlayarak olası yeni şikâyetleri önlemeyi amaçlamakta.

 

Fatih Belediyesi, konaklama hizmeti veren sitelere ve diğer şikayet sitelerine bırakılan şikâyetleri ihbar kabul ederek turistik tesisleri denetleyecek, şikayet konusu devam ediyorsa bu tesisler hakkında yasal işlem yapacak; kendi yetki ve sorumluluk alanının dışında kalan şikâyetleri ise ilgili kurum ve kuruluşlar (Meslek Odaları, Dernekler, Emniyet Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Turizm Bakanlığı) ile paylaşacak ve sürecin takipçisi olacak.

 

Ülkemizde olduğu gibi dünyada da ilk olma özelliği taşıyan ‘Turizm Denetim Sistemi’ uygulaması yüzlerce ülkede konaklama hizmeti veren uluslararası internet sitelerinin de beğenisi ve takdirini kazandı. Ülkemizin ve Tarihi Yarımada Fatih’in turistik hizmet kalitesini artırmayı amaçlayan ‘Turizm Denetim Sistemi’nin kamuoyuna tanıtımı LASİAD, TUROB, TURSAB, SİYAD gibi sektör temsilcilerinin ve otel yöneticilerinin de katılımı ile 24 Aralık 2012 Pazartesi günü Sultanahmet Meydanı’ndaki Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası’nda yapılacak. Toplantı da ayrıca projeye destek veren kurumlar “İyi Niyet Protokolü” imzalayacalar.

 

Tarih : 24 ARALIK 2012 PAZARTESİ

Saat    : 10.00

Yer     : Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası - Sultanahmet Meydanı, Fatih





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024