Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 9504 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Aralık 2012 - 10:51

“Fatih Turizm Denetim Sistemi kamuoyuna tanıtıldı.Fatih’te Online Şikayet, Yerinde Denetim

Büyüt
Küçült
“Fatih Turizm Denetim Sistemi kamuoyuna tanıtıldı.Fatih’te Online Şikayet, Yerinde
Fatih Belediyesi, bir ilki daha hayata geçirdi. Binlerce yıllık tarihiyle, sayısız medeniyete ve 125 hükümdarlığa ev sahipliği yapan, 3 imparatorluğa merkez olan dünyaca ünlü Tarihi Yarımada Fatih’te ‘Fatih Turizm Denetim Sistemi’ ile turizmde hizmet kalitesi yükselecek, turistler ülkemizden daha memnun ayrılacak.

Fatih Belediyesi’nin Tarihi Yarımada’nın turizm potansiyelini arttırmak amacıyla geliştirdiği “Fatih Turizm Denetim Sistemi” ile bölgede faaliyet gösteren işletmeler kontrol altına alınıyor. Sistemle birlikte internet üzerinden dünya çapında konaklama hizmeti satan Booking, Tripadvisor, Expedia ve Airbnb.com gibi seyahat sitelerine bırakılan, Fatih’teki turistik tesislerle ilgili yorumları, özel bir ara yüz program ile alarak, şikâyet edilen otel, restoran hatta taksi firmaları ilgili ve yetkili birimlerce denetleyecek.

 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sultanahmet’te bulunan Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla “Fatih Turizm Denetim Sistemi”ni kamuoyuna tanıttı. Tanıtım sinevizyonunun ardından konuşan Başkan Demir, “2011’de yılda 30 milyon turist ile 6’ncı sırada bulunan Türkiye, bugün yılda 27 milyar dolar turizm geliri elde ediyor. 2023 yılında ise dünyanın en önemli ilk üç turizm ülkesinden biri olmayı, 63 milyon turist hedefine ve 86 milyar dolar dış turizm gelirine ulaşmayı hedefliyoruz. Turistler Fatih’i görmeden İstanbul’u gezmiyor. Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı’nı görmeden İstanbul’u görmek olmaz. Burada kendi sınırlarımız içinde yaşayan insanlara en güzel hizmeti vermeyi istiyoruz” şeklinde konuştu. Turizm Denetim Sistemi’nden önce Fatih’in turizm potansiyelini arttırmak için çeşitli çalışmalar yapıldığını ifade eden Başkan Demir, “Gönüllü turizm elçileri oluşturduk. Üniversitelerde okuyan, yabancı dil bilen, bizi iyi temsil edeceğine inandığımız insanları eğitimden geçirdikten sonra turistlere rehber yaptık. Tek başına gelip gezen turistlere dini değerlerimizle ilgili bilgi vermeleri için imamlara İngilizce dersi verdik. Eminönü’nün 3’te 1’ini yayalaştırdık. Binaların dış cephelerin yeniledik” dedi. Başkan Demir, “1 milyar insan rezervasyon sitelerinde dolaşıyor. İnsanlar oturdukları yerden gidecekleri ülkede kalacakları oteli arıyorlar. Alınan bilgileri her yerden görüyorlar. Bu nedenle biz de bir ara yüz programı geliştirdik. Bu sitelerden gelen bütün olumsuz yorumları topluyoruz ve zabıtalarımızla bu yerleri denetliyoruz” dedi. National Geographics’de yayınlanan İstanbul filminin kentin imajını zedelediğini vurgulayan Demir, “Güzel İstanbul’umuzu dolandırıcılar şehri gibi gösterdiler. Bu imajın oluşturulmasına müsaade etmeyiz. Derdimiz kimseyi incitmek değil, turizm potansiyeline katkıda bulunmak” diye konuştu.

İl Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ise, “Turizmin en büyük sermayesi güvendir. Güven hep birlikte inşa edilir. Denetime tabii olmaktan hiç kimsenin rahatsız olmaması lazım. Denetime tabi olmaktan korkan bir müessesinin mutlaka açığı vardır” dedi.

Proje kapsamında belediyenin sorumluluk alanının dışında kalan şikâyetler ilgili kurum ve kuruluşlar (Meslek Odaları, Dernekler, Emniyet Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Turizm Bakanlığı) ile paylaşılacak. LASİAD, TUROB, TURSAB, SİYAD gibi sektör temsilcilerinin ve otel yöneticilerinin de katıldığı toplantının ardından projeye destek veren kamu kurumları arasında “İyi Niyet Protokolü” imzalandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024