Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4473 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Kasım 2012 - 20:24

Fatih Halkı belediyeye itiraz hücumund

Büyüt
Küçült
Fatih Halkı belediyeye itiraz
Gerçekleşen imar mevzuatları ile netlik kazanan Fatih ilçesinin imar faaliyeti FaTİH halkında infial uyandırdı. Ev ve mekanlarının yeşil alan yada yapılanmaya gideceğini öğrenen vatandaşlar Fatih Belediyesine şikayet için ÇOK sayıda Başvuru yapıyor.

 

Daha önceki haberlerimizde  duyurduğumuz üzere  Fatih Belediyesi belediye binasında ve elektronik ortamda tüm halkın incelemesi için 15 günlüğüne imara ve değişikliğe gidlecek yerlerin

imar planlarını halk ile paylaşmıştı.

Halkın tam anlamıyla bilinçli bir şekilde imar hakkında bilgi sahibi olmadıkları gözüklüyor. Fatih ilçesi içinde kentsel dönüşüm planları gibi yıkımın olamıyacağı esası halka iyice anlatılamamış durumda.

Yoğun şikayet dilekçelerine karşılık Fatih Belediyesi  Fatih de ikamet eden vatandaşların cep telefonlarına gün boyunca sakinlik ifade eden mesajlar çekiyor.

Halkın bilgi eksikliğinden daha çok masa başında yapılmışi bir imarlaşma  ve kayırmalar oluştuğu kanaati tepkilerdeki bu yoğunluğun artmasına vesile olduğu gözlemleniyor.

haftaya daha sakinleşerek bilgi sahibi olmaları sağlanacağı gelen bilgiler rasında.

Fatih nüfusunun 400.000 lerden 200-250,000 binlere çekileceği ve Fatih’in artık elit bir yaşama sahiplerin yaşayacağı bir hale getireleceği sözlerini sarf etmiş bir belediye meclisinin icraatlarında bu yönde olacağı endişesi tepkilerin dindirilmesini zorlaştırılor.İmar kanununa göre şekillenen işlemlerin iptal dilekçe ve şikayetlerinin pek etkili olmayacağı yasalar ve meclis kararlarından belli.

Fatih Halkı doyurucu yayın ve dökümanlarla bilgi beklemeye devam ediyor. 15 Gün içinde sayısı 5e yakın Fatihli ve yardımlaşma tüzüğüyle ortaya konan 5 dernek kurulmuş durumda.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024