Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4849 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 12:24

Fatih Belediyesi’nden Fesleğen Seferberliği

Büyüt
Küçült
Fatih Belediyesi’nden Fesleğen

Fatih Belediyesi tarafından ilçedeki 100 bin vatandaşa Fesleğen fidesi hediye edildi. İstanbul’da hava şartlarından dolayı biraz gecikmeli de olsa baharın gelişi ile birlikte çiçekler açarken Fatih Belediyesi, ilçe genelini kapsayan ‘Fesleğen Kokulu Evler’ adlı bir projeye imza attı. Belediye çalışanlarından oluşturulan ekipler, ev ev dolaşarak vatandaşların kapılarını çaldı ve fesleğen fidelerini teslim etti.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul’un eşsiz doğası nedeniyle çağlar boyu ağaç ve çiçek kokularının eksik olmadığı bir kent olduğuna dikkat çekti. Demir, fesleğenlerin baharı simgeleyen çiçekler olduğunu belirterek, “Fatih’te her evde fesleğenler açacak. Bizde bütün renkleriyle tabiatın güzelliklerini hatırlatmak ve bahar sevincine ortak olmak için Fatihlilere fesleğen fidesi hediye ediyoruz. Büyütülen her bir fidanın, Fatih’in bir nebze olsun fesleğen kokmasına vesile olacağına inanıyorum.” dedi.

 

İlçedeki evlere ücretsiz olarak dağıtılan Fesleğen fidelerinin dış ambalajında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kısa bir mesajı ve Fatih Belediyesi’nin ‘Bahar Hediyesi’dir ifadesi yer almaktadır.

 

Fesleğen (Ocimum basilicum)

Halk arasında “Reyhan” olarak da bilinen Fesleğen, genellikle ılıman bölgelerde yetişen yıllık bir bitkidir. Yumuşak yapraklarının renkleri açık yeşilden koyu yeşile kadar değişir. Soğuğa karşı çok duyarlı olan fesleğen, en çok sıcak ve kuru ortamları sever. Yetişkin fesleğenlerin boyları genellikle 20 ile 60 cm arasında değişir. Bu bitkinin ekimi Mart ayı sonu ile Nisan ayı içerisinde yapılabilir. İlkbahardan sonbahara kadar yaşayan fesleğenin bakımı kolaydır. Haftada bir kez sulanması yeterlidir. Fesleğen çorbalarda, salatalarda baharat olarak koku ve lezzet vermek amacıyla kullanılır. Bunların yanında yatıştırıcı etkisi sayesinde sinir, depresyon, gerginlik ve uykusuzluk durumlarında da faydalıdır. Ayrıca güzel bir koku yaymasının yanı sıra yaz aylarında haşaratların kovulmasına da yardımcı olur.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024