Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 7042 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 15:13

Fatih Belediyesinde Mekânsız Meclis Üyesi

Büyüt
Küçült
Fatih Belediyesinde Mekânsız Meclis

29 Mart 2009 Yerel seçimlerinde Saadet Partisi Fatih’te 34.404 oy almasına rağmen seçim sisteminin sakatlığı yüzünden sadece bir meclis üyesi meclise girebildi.

29 Mart 2009 Yerel seçimlerinde Saadet Partisi Fatih’te 34.404 oy almasına rağmen seçim sisteminin sakatlığı yüzünden sadece bir meclis üyesi meclise girebildi. 


        Bu meclise girebilme de sadece toplantılardan toplantılara mümkün. Saadet Partili Meclis Üyesi Av. Tevfik Dağ,  partisinin almış olduğu 34,404 oyu ve Fatihlileri temsil edebilmek, çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yapabilmek için; Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Fatih Belediyesi Meclis Başkanı Yahya Atıcı’dan birçok kere kendisine bir oda tahsis edilmesini istedi. Bu isteği olumlu karşılanmayan Tevik Dağ, çok büyük bir yer istemiyorum, 2 metre karelik bir yer bile olsa razıyım yeter ki bir masa bir sandalye olsun yeter dedi.

       Buna karşılık AK Parti seçimlerde 103.815 oya karşılık 24 meclis üyesi, CHP’nin CHP 71.364 oyla 12 Meclis Üyesi, Saadet Partisi 34.404 oya karşılık sadece bir meclis üyesi meclise sokabildi.

Bu duruma göre AK Partiden her meclis üyesi 4.325 kişinin oyu ile
CHP’den meclise giren her üye ise 5.947 kişinin oyunu almasına rağmen Saadet partili Tevfik Dağ 34.404 oyunu alarak meclis üyesi seçildi. Seçimlerde 15,347 oy alan MHP’si ise mecliste üye sokamadı. 

     Bu seçim sistemi seçmenin tercihlerinin meclise adil bir şekilde yansımasını engellerken, Belediye Başkanlığı ise Saadet Partisinin 34.404 oyunu görmezden geliyor.  Av. Tevfik Dağ’a belediye başkanlığı binasında bir oda çok görülüyor.         AK Partinin grup salonu var, CHP’nin grup salonu var, fakat 34,404 oyla seçilen Saadet Partili Meclis Üyesi Tevfik Dağ’ın seçmenlerine ve Fatih’li ye hizmet verebileceği bir odası ve seçmenini temsil edebileceği bir adresi bile yok.

   Bu konuyu kendisine sorduğumuzda aldığımız cevap gerçekten şaşırtıcıydı. Dağ, Fatih Belediyesindeki anlayış; Saadet Partililerin belediyede temsil edilmesinin bu şekilde engellendiğini, seçmenin gözünde küçük düşürdüğünü söyledi.

     Seçmenlerinin belediyedeki sorunlarını koridorlarda, bahçede dinlemek mecburiyetinde kalan Av. Tevfik Dağ, Başkan Mustafa Demir’den bir oda tahsis edilmesini beklediğini söyledi. Bunun gerçekleşmemesi durumunda ise bu konuyu kamuoyunun vicdanına havale edeceğini söyledi.

      Fatih belediye başkanlığı büyük bir binaya sahip ve bu dev binanın önemli bir bölümü belediye meclis salonu, gurup odaları, üye büroları olarak tahsis edilmesine rağmen, 34.404 oyla mecliste temsil edilen Saadet Partisi’ne bir oda tahsis edilmemesinin gerekçesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Yer olmadığından ya da imkânsızlıktan olmadığını; bu tavrın Saadet Partisine ve muhalefete karşı bir tutum olduğu aşikâr. Çünkü yeni binada üç adet gurup odası var. Mecliste iki gurup olmasına rağmen Saadet Partisine bir oda bile tahsis edilmemesinin anlamlı bir izahını seçimlerde halka anlatabileceklerini düşünüyor olmalılar ki antidemokratik bu tutumlarını devam ettiriyorlar.

Demokratik temayülleri bilmiyoruz ama İnsani duygular adına belediye yönetiminin bu tavrını kendi adımıza ahlakı bulmadığımız beyan ediyoruz..

 

Haber Kaynağı: İstanbul Ses



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024