Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6158 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 13:57

Fatih Belediyesi önünde sürgün protestosu

Büyüt
Küçült
Fatih Belediyesi önünde sürgün

 

Esirgeme Kurumu’na sürgün edilmesine ilişkin, KESK İstanbul Şubeler Platformu ve Tüm Bel-Sen İstanbul Şubeleri eylem gerçekleştirdi. Kamu emekçileri, Vatan Caddesi üzerinde bulunan Fatih Belediyesi önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu ve Tüm Bel-Sen İstanbul Şubeleri pankartlarının açıldığı eylemde, "Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Kadrolaşmalara, sürgünlere hayır / Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube" dövizleri taşındı.

Basın açıklamasını gerçekleştiren Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, 29 Mart 2010 yerel seçimleri sonucunda Eminönü Belediyesi’nin Fatih Belediyesi’ne katılımı ile birlikte başta üyeleri olmak üzere, tüm çalışanlar üzerinde baskı ve şiddetin had safhaya çıktığına dikkat çekti. Sendikadan istifaya, emekli olmaya zorlanmanın, başka bir belediyeye nakil gidilmesi için görev yeri değişikliklerinin, sürgünlerin, soruşturmaların alabildiğine arttığına vurgu yapan Baykara, bu anti-demokratik uygulamaların bir kısmına ilişkin örnekler verdi.

Yaşanan sorunlara ilişkin randevu ve görüşme taleplerinin de geri çevrildiğini söyleyen Baykara, 17 Nisan 2009 tarihinde belediyede yaşanan sıkıntılara ilişkin sendika üyelerine bilgilendirme yapmak isteyen Şube Başkanı Kadri Kılıcı ve bir kısım üyelerin fiili saldırı sonucu darp edildiklerini söyledi. Bu durumu kınayan ve protesto eden 30’a yakın üye hakkında soruşturma açılarak, cezalar verildiğini ancak, saldırıyı yapanlarla ilgili hiçbir işlem yapılmadığını söyledi.

Baykara, son olarak Norm Kadro uygulaması gerekçe gösterilerek, Kadri Kılıcı’nın görev yaptığı Fatih Belediye Başkanlığı tarafından İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesine sürgün edildiğini ifade etti.

“Sürgün, gözdağıdır”

"Oysa biz biliyoruz ki; şube başkanı arkadaşımızın şahsına yapılan bu uygulama üyelerimize ve çalışanlarımıza karşı verilmek istenen bir gözdağıdır" diyen Baykara, 4688 Sayılı Kamu görevlileri Sendikaları Kanunu; Sendika Üyelerinin ve Yöneticilerinin Güvencesi başlıklı 18. maddesinde belirtilen hükümlerin ihlal edilerek, 25 yıl belediyede memur olarak çalışan Kadri Kılıcı’nın 13 Eylül 2010 tarihi itibarıyla Yerel Yönetimler işkolundan çıkarılarak sağlık işkoluna sürgün edildiğini belirtti. Referandum öncesi demokrasi, özgürlük ve insan haklarından söz eden AKP’nin referandumdan hemen sonra gerçek niyetini ortaya koyduğunu dile getirdi. KESK olarak bu baskıları, sürgünleri yaşamın her alanında açığa çıkararak teşhir edeceklerini ifade etti.

Basın açıklamasının ardından KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek bir konuşma yaptı. Şimşek, referandum sürecine de değinerek bu saldırıların AKP zihniyetine ait olduğunu söyledi. Bu zihniyete karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Eyleme CHP fatih ilçe başkanı ve CHP fatih belediye meclis üyeleri de eyleme destek verdiler

kaynak:haberfatih.com

http://www1.fatihaktuel.com/images/news/02-11-2011-42493600.jpg





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024