Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5051 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 17:24

’Fatih Belediyesi Grand Prix’i başlıyor

Büyüt
Küçült
’Fatih Belediyesi Grand Prix’i

 

Sultanahmet Meydanı, Ayasofya önünde, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık’ın katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın toplantısında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul’un dünyanın en önemli şehirleri arasında bir  marka şehir olduğuna dikkat çekti ve bu tür uluslararası etkinliklerin şehrin tanıtımına destek olduğunu söyledi. Başkan Mustafa Demir, “Fatih Belediyesi olarak biz, Offshore 225 Yarışlarına destek olmakla, sadece spora destek olmuyor; bunun yanı sıra yarışlar sayesinde o çok bildik İstanbul siluetine yeni bir siluet daha eklediğimizi düşünüyoruz. Biliyorsunuz, İstanbul deyince akla Tarihi Yarımada gelir. Salacak’tan bakınca görünen Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultanahmet Camilerini içeren bir manzaradır bu. Offshore Yarışları sayesinde şimdi kimi zaman fonda Yavuz Sultan Selim Camii, kimi zaman Yeni Cami’nin göründüğü, Galata Köprüsü, Fener ve Balat’ın yaşanmışlığını sergileyen farklı bir manzara yansıyor dünyaya. Umuyoruz, ekranlara yansıyan görüntüler, İstanbul’a, Fatih’imize olan ilgiyi artıracak; Haliç’i gündeme taşıyacaktır.” dedi. Başkan Demir, hafta sonu Haliç’te, 20 yarışlık sezon takviminin ilk iki yarışını oluşturan “Fatih Belediyesi Grand Prix 1 ve 2” yarışlarına tüm İstanbulluları beklediğini, kendisinin de heyecan içerisinde yarışları izleyeceğini ifade etti. Başkan Mustafa Demir, yarışmacılara da başarılar diledi.

İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık, Dünya Motonotik Federasyonu UIM Başkanı Dr. Raffaele CHIULLI ilk kez ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Dünya Offshore yarışlarını izlemeye geleceğini belirterek, bu sene yapılacak yarışların dünyada karbon izini silen ilk ve tek şampiyona olacağının altını çizdi. Işık, halen Dünya’da sayılı kuruluş tarafından çevreye duyarlı bir etkinlik olarak uygulanan, karbon ayak izinin silinmesine ilişkin son derece önemli çevreci yaklaşıma, İstanbul Offshore Kulübü’nün de dahil olduğunu söyledi.

Işık, “2011 Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası Dünyada karbon izini silen sulardaki ilk ve tek şampiyona unvanına sahip oldu. I.O.C İstanbul Offshore Kulübü daha yaşanabilir bir dünyanın, ancak çevre ve iklim değişikliği konusunda atılacak sorumlu adımlarla mümkün olduğu inancıyla, sera gazı emisyonlarımızı azaltmak ve dünyaya 2011 yılı Dünya Offshore Şampiyonası karbon ayak izi bırakmamak için harekete geçti. Gönüllü Karbon Piyasası’ndan alınacak karbon kredisi ile izini silecek. 2011 Dünya Offshore 225 Yarışması için karbon ayak izi hesaplamaları Türkiye’nin genç ve dinamik karbon sertifikasyon firması tarafından hesaplanacak ve karbon ayak izi etkinlik sonrasında Türkiye’de gönüllü emisyon azaltım çalışmaları ile sertifika işlemlerini tamamlamış hidrolik santral projelerinden birinin karbon emisyon azaltım kredileri kullanılarak nötrlenecek.” dedi.  

Toplantının sonunda, Başkan Demir ile Kulüp Başkanı Işık, Ayasofya Meydanı önünde Offshore şampiyonasında yarışan 225 beygirlik motorlu tekneler önünde bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Fatih Belediyesi ile İstanbul Offshore Kulübü, ‘2011 Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nın ilk ayağı 14-15 Mayıs tarihleri arasında Haliç’te ‘Fatih Belediyesi Grand Prix’i ile başlayacak. Cumartesi saat 14.00’daki ilk yarışta Türk Takımlarının yanı sıra İtalyan, Alman, İspanyol ve Amerikalı pilotlar da mücadeleye ortak olacak, 12 takım,  24 sporcu birincilik için ter dökecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024