Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4428 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2012 - 05:54

Büyükşehir’den ’Sevda Tepesi’ne proje şartı

Büyüt
Küçült
Büyükşehir’den ’Sevda Tepesi’ne proje
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ’’Sevda Tepesi’’ne ilişkin uygulama projelerinin, Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu kararı alınması şartıyla geçerli olduğunu bildirdi.

BüyükÅŸehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Üsküdar-Kandilli Mahallesi, 945 ada, 172 pafta, 12 parsel sayılı yer (Sevda Tepesi) ile ilgili olarak basında yer alan haberler üzerinebilgilendirme yapılması gereÄŸi doÄŸduÄŸu belirtildi.  

Söz konusu parsel malikinin, 28 Mayıs 2012 tarihli dilekçeyle Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı’na; 1984’ten beri maliki bulunduÄŸu parselde maÄŸduriyetinin giderilmesi amacıyla ilgili mevzuat çerçevesinde, imar bütünlüÄŸünü bozmayacak ÅŸekilde yapılanma hakkı verilmesi talebinde bulunduÄŸu aktarılan açıklamada, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel MüdürlüÄŸü’nün 31 Mayıs 2012 tarihli yazısıyla teklif planın BüyükÅŸehir Meclisi’ne sunulduÄŸu kaydedildi.  

Ä°mar ve Bayındırlık Komisyonu’nca 15 Haziran 2012 tarihli BüyükÅŸehir Meclisi’ne sunulan turizm konaklama fonksiyon teklifinin BüyükÅŸehir Belediye Meclisi’nce kabul edilerek karara baÄŸlandığı anımsatılan açıklamada, ÅŸöyle denildi:  

’’Hazırlanan teklif planda; planlama alanı içerisindeki peyzaj deÄŸeri yüksek nitelikli aÄŸaçların geliÅŸtirilerek muhafaza edilmesi, aÄŸaç rölevesinin çıkarılmadan uygulama yapılmaması, BoÄŸaziçi siluetini bozmayacak, çevre ile uyumlu, Taban Alanı Kat Sayısı (T.A.K.S): 0.06 Hmax: 7.50 metreyi geçmeyecek, çekme mesafelerinin mimari avan proje ile belirlenmesi ve bina dışında bodrum kat yapılmaması ÅŸartı ile konaklamaya yönelik turizm tesisleri yapılabileceÄŸi hükümleri bulunmaktadır. Toplamda 57 bin 470 metrekare olan alan, T.A.K.S: 0.06 olması halinde, toplamda 3 bin 448 metrekare inÅŸaat alanına tekabül etmektedir. Bunun anlamı da 2 kat ve bodrumsuz bir imardır. Uygulama projeleri Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu kararı alınması ÅŸartı ile geçerlidir. Genel boyutu ile turizm ve konaklama kullanışı BoÄŸaziçi bölgesinin en doÄŸal, önemli ve tercihli kullanış kararlarından biridir. Turizm ve konaklamanın, günübirlik yemek-içmek-eÄŸlenmek-dinlenmek ve konaklamak gibi iki farklı boyutunun BoÄŸaziçi’nde yer alması gerekmektedir.’’

Kaynak: AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024