Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5472 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Temmuz 2012 - 13:33

Beyazıt Meydanı’nda açılan kitap fuarı ziyaretçilerini bekliyor

Büyüt
Küçült
Beyazıt Meydanı’nda açılan kitap fuarı ziyaretçilerini
Bu yıl 31.’si düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurdele kesimi öncesi konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un medeniyetlerin, kıtaların buluştuğu bir yer olduğunu belirterek, herkese, her kesime istediğine verebilen, farklılıkları bir arada yaşama geleneği olan bir şehir olduğunu ifade etti.

Başkan Kadir Topbaş, "İstanbul’da Ramazan" diye yeni bir algı oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, İstanbul’da ramazanı hissetmek adına bazı düzenlemelere gittiklerini söyledi. Ramazan etkinliklerinin eskiden panayır havasında geçtiğini söyleyen Başkan Topbaş, “Yerli ve yabancı turistlerden tenkitler alıyorduk. Ama artık yaptığımız yeni düzenlemelerle Selçuklu ve Osmanlı tarzına uygun ramazan etkinlikleri düzenliyoruz” dedi.

“Bir toplumun gücü insan sayısıyla değil, yetişmiş insan sayısıyla ölçülür” diyen Başkan Kadir Topbaş şöyle devam etti: “Başta gençlerimize ve çocuklarımıza kitapla olan iletişimin mutlaka kurdurulması gerektiğini düşünmekteyim. Önce aile bireylerinin kitap okur halde olması gerekiyor. Aile ferdi kitap okumuyorsa, kendi nesillerini kitap okur hale getiremezler. Önce evlerden başlayan kitap okuma alışkanlığını aile bireylerinin ortaya koyması gerekiyor ki, bu çocuklara yansısın” dedi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, tören alanındaki çocuklarla birlikte fuarın açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi. Fuar açılışından Topbaş, Görmez ve Mutlu birlikte fuarı gezerek stant yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Topbaş stantları gezerken gördüğü bir çocuğa iki tane çocuk kitabı satın alarak hediye etti.

Fuar Ramazan ayı bitimine kadar ziyaretçilere açık kalacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024