Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4931 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Ocak 2013 - 13:03

BAŞKAN DEMİR, AK PARTİ SİYASETÇİYE İTİBAR KAZANDIRDI

Büyüt
Küçült
BAŞKAN DEMİR, AK PARTİ SİYASETÇİYE İTİBAR
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti’nin siyasete ve siyasetçiye kaybolan itibarını yeniden kazandırdığını belirterek eski parti ve siyasetçilerin Ak Parti’ye teşekkür etmelileri gerektiğini söyledi.

Ak Parti siyaset akademisi dersleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Mardin ve Manisa da siyaset akademisine katılarak partililere Ak Parti belediyeciliği ve tecrübelerini anlatan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, son olarak Osmaniye’de düzenlenen siyaset akademisine katılarak bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Konuşmasına siyasetin tanımını anlatarak başlayan Demir, “Siyaset aslında usturuplu olmaktır. Bakım, özen göstermektir, usulüne göre hareket etmektir. Siyaseti bilirsiniz, kelime anlamı At Terbiyeciliği’dir. Seyislikten gelir. Siyasete bir başka açıdan baktığımızda, kendini aşmış olan insanların yaptığı iştir aslında. Yani toplumsal bütünlüğün, toplumsal menfaatin, kişisel menfaatlerin önünde tutulan, toplumun belli bir bütünlüğü, toplumun selameti için yapılan çalışmaların bütündür. Aslında siyaset; toplum adına en iyi yapılabileceklerin düşünüldüğü yegane yerdir. Onun için bu anlamda siyaset bizim için önemlidir" dedi.

Siyasetin 3 temel unsuru bulunduğunu bunlardan birisinin insan, ikincisinin demokrasi, üçüncüsünün ise devlet olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"AK Parti’nin zihniyetinde ve temelinde genel dayanağı insandır. Biz her ne iş yapıyorsak, temelde insanın refahı ve mutluluğu için gerçekleştiriyoruz. Bu konuda Başbakanımızın çok güzel bir sözü var. Der ki; ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’. Yani AK Parti’de sıralama insan, demokrasi ve devlettir. Peki AK Parti’den önce nasıldı bu? Önce devletti tabii ki ve zaten temelde problem buydu. Belki AK Parti’nin Başbakanımızın liderliğinde yaptığı en önemli hizmet, bu zihniyeti ters yüz edip normal sürecine oturtmaktı. Önceden devlet adına organizmayı kim yönetiyordu? Tabi ki seçkinler, seçilmişler değil. Seçkinle; yani milleti beğenmeyenler, millete tepeden bakanlar, milleti adam yerine koymayanlar, çoban yerine koyanlar, devletin belli kurumlarını eline geçirip, siz hangi partiye oy verirseniz verin onların iktidarları mutlaka devam ediyordu.

SİYASETİ HİZMETE DÖNÜŞTÜRDÜK

Eskiden siyaset deyince, hele belediyeler deyince neydi? Sizin oylarınızla seçtiğiniz, ondan sonra ortadan toz olan, kaybolanlardı. Kendi çıkarları için uğraşanlardı siyasetçiler. Hatta siyasetçiden bir hizmet gördüğünüzde de şaşırırdınız. Ancak son 11 yılda işler değişti. Bundan 15 yıl öncesinde devlet dairesinde karşılaştığınız muamele ile şimdi devlet dairesinde işiniz düştüğünde karşılaştığınız muameleyi karşılaştırın. Hastaneye gittiğinizde aldığınız hizmet ile şimdiki hizmeti karşılaştırın. AK Partili yerel yönetimlerin olduğu belediyelere gidin bakın nasıl karşılanırsınız. Biz de hizmetin odağında insan vardır. Bir şey daha yaptı AK Parti, bir defa siyasetçiye güven getirdi. Çünkü siyasetçinin her yerde imajı kötüdür. Ama ilk defa son 11 yıl içerisinde ‘Ben AK Partili Belediye Başkanıyım, AK Parti İl Başkanıyım, AK Partili Meclis Üyesiyim’ diyoruz. Kendimize güven geldi, siyasetçiye güven geldi. Onun için geçmişteki tüm siyasetçilerin AK Parti’ye teşekkür borcu var. Siyasetçinin ne söylediğine değil, ne yaptığına bakılır. Siyasetçinin söylemine asla itibar edilmezdi. Siyasette ilk defa son 11 yılda Başbakan’ın ağzından çıkana başta muhalefet olma üzere herkes itibar ediyor. Bu adam söylediğini yapar derler. Bunun en güzel örneği de Davos’tur. Ne dedi Davos için; ‘Daha gelmem’ dedi ve gitmedi. 2012 yılında Davos İstanbul’a geldi. Başbakan, burada da Davos temsilcisi ile görüşmedi.”

Demir, siyasetçilerin mutlaka adaletli, güvenilir, zamanı iyi değerlendiren, tevazu sahibi, ilkeli, özverili ve kararlı olması gerektiğini sözlerine ekledi. Demir, konuşmasının son bölümünde de yine Fatih Belediyesi tarafından uygulanan e-belediyecilik kapsamında Kent Bilgi Projesi ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Kadınların da yoğun ilgi gösterdiği Siyaset Akademisi dersinin sonunda AK Parti Osmaniye İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, Mustafa Demir’e teşekkür ederek, günün anısına plaket ve Karatepe kilimi hediye etti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024