Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6477 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2012 - 12:43

Adalardaki fayton krizinde mutlu son

Büyüt
Küçült
Adalardaki fayton krizinde mutlu
Adalardaki fayton krizinde mutlu son

İBB Meclisi, faytonların imar planlarına işlemesini onaylayıp, Adalarda iç ulaşım aracı olarak fayton kullanılacak şartı koydu. Konu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 1/5000 Ölçekli Adalar Koruma Amaçlı Nazım İmar Planına CHPli Adalar Belediyesinin yaptığı itiraz üzerine İBB Meclisine taşındı. Adalar Belediyesi, Adalarda iç ulaşımın, emniyet, sağlık, itfaiye, idari gibi zorunlu kamu hizmetleri dışında faytonlarla sağlandığını, faytonların Ada peyzajıyla bütünleşip simgeleştiğini belirtti.

Hürriyetin haberine göre, Adalar Belediyesi yeni plan notlarına, Adalarda motorlu taşıt yasağının sürdürülmesi, kamu kurumlarının zorunluluk dışında (itfaiye, zabıta, öğrenci servisi, atık taşıma araçları) bütün hizmet taşıtlarının dört tekerlekli ve iki tekerlekli motorsuz akülü araçlar olması ve Belediye izni olmadan Adalarda akülü ve motorlu hiçbir aracın kullanılamayacağı hükmünün eklenmesini istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü, talebi inceledi. Müdürlük, 1/5000 Ölçekli Adalar Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Genel Hükümlerine, Adalarda iç ulaşım aracı olarak fayton kullanılacak olup, zorunluluk hallerinde ilgili kurumlardan izin almak koşulu ile kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere akülü ve motorlu araçlar kullanılabilir notunun eklenmesi yönünde görüş bildirdi. Müdürlüğün görüşü İmar Komisyonu tarafından da uygun görüldü ve bu şekilde rapor hazırlandı. İmar Komisyonunun hazırladığı rapor Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

MOTORLU TAŞIT ADALARI BİTİRİR

Daha önce de park düzenlemesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesiyle karşı karşıya gelen Adaların CHPli Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, kararla ilgili yaptığı değerlendirmede, motorlu taşıtları zorunlu hizmet dışında yaygınlaştırmanın Adaları cazibe merkezi olmaktan çıkaracağını savundu. Adalardaki bütün yolların yaya yolu olup motorlu taşıt trafiğine kapalı olduğunu ancak sınırlı sayıda kamu hizmetleri için motorlu taşıtlara izin verildiğini vurgulayan Farsakoğlu, faytonların, Adaların vazgeçilmezi olduğunu söyledi. Faytonların ıslah edileceğini söyleyen Farsakoğlu, hayvan hakları ve çevre sağlığı açısından Büyükadada sayılarının azaltılacağını, benzin veya dizelle çalışan hizmet taşıtlarını da zaman içinde akülüye dönüştüreceklerini belirtti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024