Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5017 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 13:20

2. Uluslararası Fatih Gençlik ve Spor Festivali Başladı

Büyüt
Küçült
2. Uluslararası Fatih Gençlik ve Spor Festivali

 

Fatih Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Fatih Gençlik ve Spor Festivali başladı.

Festival için Bulgaristan, Romanya, Sırbistan Ukrayna ve Makedonya’dan toplam 204 öğrenci geldi. Konuk öğrencilerle birlikte tüm öğrenciler, Bayazıt meydanından Sultanahmet meydanına kadar yürüdü.

Festivalin açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçedeki tüm öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği yakalamaları ve gelişmiş ülkelerdeki eğitim imkanlarını sunma çabasında olduklarını belirterek,

"Festivalin açılışında gerçekleştirilen yürüyüş yolu, tarihimizde çok önemli bir yere sahiptir. Eğer biz geçtiğimiz yolların değerini bilemezsek sorumluluklarımızın farkına varamayız  ve eğitimi için önemli adımlar atamayız" dedi.

Demir, tarihi yarımadanın, insanlığın ortak mirası olduğunu ifade ederek,

"Bizim kültürümüzü dünyaya tanıtacak olan çocuklarımızın farklı kültürlerle de tanışması, Türkiye’deki eğitim kalitesine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

3 Haziran’a kadar devam edecek olan festivalde, Fatih ilçesinde eğitim gören lise öğrenicileriyle yurt dışından gelen öğrenciler arasında futbol, voleybol, basketbol ve halk Oyunları  alanlarında turnuvalar düzenlenecek.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024