Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 3738 kez okundu.
Yazının Tarihi :   02 Şubat 2017 - 05:53:03

SÜNNET

Büyüt
Küçült

İsmail Kaya (Šarić)

Sakal bırakmak Sünnet mi? Sünnet!
Arapların ki gibi giyinmek sünnet mi? Sünnet!
Kadınların çarşaf dedikleri giysiyi giymeleri sünnet mi? Sünnet!
Misvak kullanmak sünnet mi? Sünnet!
Sağ elin ile yemek sünnet mi? Sünnet!
…….
Peki bu sünnetleri işlemek sevap mı? Sevap!
Kanaatim odur ki bunların hiçbiri sevap değildir. Kuranın hiçbir yerinde insanların giyim şekline (sarık kullanmak, şalvar giymek, cüppe giyme, şalvar giymek gibi..) karışılmamıştır. Giyimle ilgili olarak sadece edepli giyinip, örtünmekten bahseder.
Edebinle giyindikten sonra giyim şeklinin önemi yok. Giyim şekli coğrafi iklimden iklime değişiklik göstermektedir. Arap coğrafyasının giyim şekli ile soğuk coğrafyaların giyim şekline elbette uymaz. Bulunulan coğrafyanın iklim şartlarına göre en uygun biçimde edepli giyinmek en doğru olanıdır. Bu da belli bir coğrafyada ki giyim tarzının dünyanın her yerinde giyilebileceği sonucunu doğurmaz.
Nur suresi 31.Ayet
Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!
Kuran-ı Kerim bizlere asıl sünnetin insanların birbiri ile münasebetleri konusunda nasıl davranmamız gerektiği konusunda bilgi vermektedir. Bizler bu konuda ki bilgiler doğrultusunda Allahın  c.c. rızasını kazanabilir, kamil bir insan olabiliriz. İnsanlar arasında ki barışın tesis edilebilmesi için bu bilgilerin hayata geçirilmesi şarttır.
Maun Suresi
Rahman ve Rahim Olan Allah`ın Adıyla
1- Dini yalanlayanı gördün mü?
2- İşte yetimi itip-kakan,
3- Yoksulu doyurmayı teşvik etmeyen odur.
4- İşte (şu) namaz kılanların vay haline,
5- Ki onlar, namazlarında yanılgıdadırlar,
6- Gösteriş yapmaktadırlar,
7- Ve ufacık bir yardımı (veya zekatı) da engellemektedirler.
Bakara 177. Ayet
177- yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz iyilik değildir. Ama iyilik, Allaha, ahiret gününe, meleklere, Kitaba ve peygamberlere iman eden; mala olan sevgisine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, isteyip-dilenene ve kölelere (özgürlükleri için) veren; namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve ahidleştiklerinde ahidlerine vefa gösterenler ile zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda sabredenler (in tutum ve davranışlarıdır). İşte bunlar, doğru olanlardır ve müttaki olanlar da bunlardır.
Bizler bu ayetlere göre göre hareket etmek zorundayız, asıl iyilik, sevap budur. insanların kılıyla, tüyüyle, çarşafıyla, pardösüsüyle, türbanıyla uğraşarak birbirimizi tekfir etmek sevap değildir.
Selam ve dua ile…
02.02.2017
İsmail Kaya
E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024