Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 5258 kez okundu.
Yazının Tarihi :   11 Ekim 2016 - 15:21:33

KİLİSENİN BAĞRINA BASTIĞI ÇOCUK DALAY LAMA

Büyüt
Küçült
KİLİSENİN BAĞRINA BASTIĞI ÇOCUK DALAY

Şerif Ali Minaz

Kütahya'nın Simav ilçesinde doğdu. İlköğrenimini köyünde, orta öğrenimini Bursa’da, yüksek okulu da İstanbul’da bitirdi. Öğretmen olarak başladığı memuriyet hayatına önce İznik Lisesinde, daha sonra da İstanbul Eyüp Sultan, Kabataş Erkek, Beşiktaş kız, Pertevniyal Akşam Liselerinde devam etti. 1997 yılında Davutpaşa Akşam Lisesinden emekli oldu. Şişli Terakki Lisesi ve Özel Beyoğlu İtalyan Lisesinde de(1985-2005) ücretli olarak görev yaptı. Bir TV. Kanalında, “Yarınlara Doğru” adlı sohbet programını hazırladı ve sundu. Fatih Aktüel.com’da haftalık yazım hayatına devam etmekte.
        

 
    O ÇOCUK
    O çocuk, Tibetin Amdo ilinde çiftçilikle geçinen 16 çocuklu bir ailenin, 5.si olarak dünyaya gelmişti. Ailesi ona, Tenzin Gyatso adını verdi. Ama gün geldi o, Dalai Lama oldu. Nasıl mı?
   Budizmde, Dalai Lama inancı vardır. Dalai, “engin deniz, okyanus” demekti. Lama ise, “ bilge” anlamına geliyordu. Onlara göre, İlk Dalai Lama, 1474te ortaya çıkmıştı. 14. Cüsü ise 1935 yılında bu dünyaya gözlerini açmıştı. İşte Tenzin, o çocuktu.
   Ve O çocuk 2 yaşında iken rahipler tarafından bulunup yetiştirilmişti. Çünkü o, Tibetin son Dalai Lamasıydı. Öyle yoğuruldu, öyle yetiştirildi ki, daha 16 yaşında iken ruhani lider oldu. 
    Çin ordusu, Tibeti işgal etmişti. O da, Hindistan başbakanı Nehrunun daveti üzerine Himalaya dağlarını aşarak 31 Mart 1959da Dharamsalaya yerleşti…
Orada bir hükümet kurdu. Adına da, Sürgündeki Tibet Hükümeti dedi. Binlerce Tibetli mülteci ile birlikte 6 milyon Tibetlinin lideri olarak ülkesini buradan yönetmeye başladı. Artık O, hem ruhani lider, hem devlet başkanı ve politik liderdi. .
       İşgalci Çinin, onbinlerce Tibetliyi katletmesine rağmen, o, tam 9 yıl pasif direnişlerle karşı koydu. Arkasında da, kendisine destek veren ABD ve Avrupalı devletler vardı. Destek olarak, yanına üniversite öğrencilerini, film yıldızlarını da almıştı.
    Ve gün geldi, uyguladığı politikalar nedeniyle ona 10 Aralık 1989′da Nobel Barış Ödülü verildi.
        Din Ve Uzakdoğu
     Dünyamızda ilginç dinler, mezhep ve inanç sistemleri mevcuttur. Bazılarında fıtrata aykırı kurallar mevcuttur. Meselâ, Fıtratın ihtiyaçlarına rağmen, evlenmemek, et gibi bazı temel gıdaların yenmesini yasaklamak gibi.
    Meselâ, zulmün karşısında sessiz kalmak, yüzünüze atılan şamarın diğer yanağınıza da atılması için başınızı çevirmeyi öğütlemek gibi. Her türlü taciz zulüm ve saldırılara karşı pasif direnmeyi salık vermek gibi…
   Meselâ, bu dünyaya bir kez değil; defalarca gelinebileceğini; her gelişte bir öncekine göre daha temiz ve erdemli gelindiğine yani reenkarnasyona imanı telkin etmek gibi.
  Fıtrata uygun olmayan bir din veya düşünce sistemi, pek çok sapkınlığı da beraberinde getirir. Gerçek ve ilahi bir dinin kuralları fıtrata uygun olmalıdır.  Gerçekçi bir dini hayatın, gerçekçi bir inanç boyutu, ibadet ve ahlak boyutu olmalıdır. Aksi takdirde, birtakım emperyal güçler fıtrata aykırı olan dinleri kendi amaçları doğrultusunda kullanabilir.
     Dalai Lamayı Kilise Bağrına mı Basmıştı?
     Derler ki, bazı devletler geleceğe dair kısa vadeli planlar yapar, bazıları 50, bazıları 100 bazıları da 500 yıllık planlar yapar. Böyle uzun vadeli plan yapanlardan biri de Vatikandır.        Papa II. Jan Paul, papalık döneminde kendisine 20 tane kardinal seçer. Bunlara ilaveten iki tane de Hristiyan ve Katolik olmayan kardinal seçer. Bu ikisinden biri de Dalai Lamadır.
   Merhum Aytunç Altındal, ölmeden önce bir iddiada bulunmuştu. O da şöyleydi:
Papa 2. John Paul,  21 Şubat 1998da sessiz sedasız bir atama yapmıştı. Bu atama ile Papa, neredeyse 100 yıldır uygulanmayan bir “Papalık hakkını” kullanmıştı. Vatikan terminolojisinde “in pectore” diye bilinen bu uygulamaya göre Papa, seçtiği 20 kardinaline ek olarak iki de “in pectore” yani gizli kardinal atamıştı. Bu iki kardinal “Kilisenin bağrına bastığı gizli evladı” olmuştu.
 Gizlice atanan bu kişilerin kim oldukları, Papa dâhil sadece 7 kişi tarafından biliniyordu. Yine geleneğe göre Papanın bu şahısların kimliklerini ölümünden önce açıklaması gerekiyordu. Ama açıklamadı..
     Yazılanlara göre bunlardan birisi, Çin Halk Cumhuriyetindeki bir din adamıydı. Diğerinin de, Ortadoğuda Müslüman bir kral veya bir cemaat lideri olduğu iddia edildi.
  Ve bu iddialara bakılırsa Çindeki o din adamı, 2011de gerçekleştirilen kongrede görevinden kendi isteğiyle istifa eden Dalai Lama idi.
 Papanın ölümünde Lamanın Papa için söylediği şu sözler, kilisenin onu bağrına bastığının kanıtı gibi sanki. Evet, cenazede o şöyle diyordu: “Barış adamı olan Johannes Paul ile bizi birbirimize bağlayan pek çok bağ vardı. Her ikimiz de komünizm altında açı çektik. (2 Nisan 2005, Radio Vatikan)
 
   Hakkında yazılanlar

     Dalai Lama Hakkında çok şeyler yazılıp çizildi. Birkaç örnekle yazımızı sonlandıralım:
Dalai Lama öldükten kısa süre sonra, bir çocuk olarak yeniden dirildiği için, rahipler konseyi onun yeniden dirileceği çocuğu detaylı bir törenle seçiyorlardı. Bu prosedür, rakip ailelerin çekişmesini devre dışı bırakıyor ve demokratik bir unsur içeriyordu: Her Tibetli bebek, bir yönetici olabilirdi. (Paul N. Siegel, Dünya Dinleri ve İktidar, Yordam Kitap, Birinci Basım Eylül 2013, s. 270)
      Dalai Lama uzmanı olan Colin Goldner de onun için şöyle diyor: Dalai Lama, büyük güçlerin propaganda savaşında yalnızca bir piyondur.
   Alman Süddeutsche gazetesine göre de, Tibet Sürgün Parlementosunun CIAdan yılda 1 milyon 700 bin dolar ödenek aldığı, bizzat Dalai Lamanın kendisinin de CIA tarafından maaşa bağlandığı ve kişisel olarak yılda kendisine 180 bin dolar ödendiği iddia ediliyordu. (Geldhilfe für den Dalai Lama, 9 Haziran 2012)
  Ve İşte ilginç bir portre…
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024