Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 4117 kez okundu.
Yazının Tarihi :   22 Temmuz 2018 - 06:51:45

KAHVENİN HATIRI

Büyüt
Küçült
KAHVENİN

İsmail Kaya (Šarić)


Teknoloji ve onun hayatımıza kazandırmış olduğu kolaylıklar geniş bir yer kaplarken maalesef beşerî ilişkilerimize olumsuz katkıları olmaktadır. İnsani boyutta ilişkiler zayıflamakta ve bozulmaktadır. İlişkilerimizde toplumsal hareket azalıp, ferdiyetçi ve bencilce davranışlar artmaktadır. Gerçek dostluklar her geçen gün azalıp, yok olmaktadır. Kimse kimseye hâl hatır soramaz, iyilikler tavsiye edemez hale gelmekteyiz. Oysa ki Asr suresinde mealen; Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla 1) Asra and olsun 2) Gerçekten insan ziyandadır. 3) Ancak iman edip Salih amellerde bulunanlar, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka.


Görülüyor ki insanlığımızı kemale erdirip, kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştirmek için; Salih amellerde bulunup, birbirimize hakkı ve sabrı tavsiye etmek gerekiyor. “Bir acı kahvenin kırk yıl hatırı var” diye bir atasözümüz var. Ne güzel de bir söz, dostluğun ne olduğunu ne kadar da güzel anlatıyor.Kahve burada sohbeti, muhabbeti temsil ediyor, acı kahve ise “dost acı söyler” atasözünün bir tezahürüdür. Şüphesiz yakın dostumuz olmayan birisi bize bir hatamızı söylese bu nefsimize ağır gelebilir, kırılabiliriz. Ancak yakın bir dostumuz bunu söylese o kadar incinmeyiz. Biliriz ki dostumuz bizim iyiliğimizi istiyor, bu yüzden hoşnut bile olur, bu acı sözün kırk yıl yani bir ömür boyu bizde hatırı olur.


 


Selam ve dua ile…


22.07.2018


İsmail Kaya - Şaariç


E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024