Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 2645 kez okundu.
Yazının Tarihi :   14 Ekim 2016 - 04:51:38

DEMOKRASİLERDE ÇARE TÜKENMEZ!

Büyüt
Küçült
DEMOKRASİLERDE ÇARE

İsmail Kaya (Šarić)

Demokrasilerde çare tükenmezmiş, bakalım gerçekten öyle mi?
İlk bakışta çok olumlu bir cümle gibi gözüküyor, bütün sorunların çözümü demokrasilerde varmış gibi. Ancak bu düşüncenin gerçek olabilmesi için de demokrasinin gerçekten de doğru ve adil bir şekilde uygulanması gerekir. Günümüzde demokrasi anlayışı ütopyadan ileri gidememiştir. Günümüz dünyasında gerçek bir demokrasi uygulayan ülke göremiyorum. Temennim odur ki bunun ütopyadan çıkıp uygulanabilir bir hayat nizamı haline gelmesidir.
Şahsım adına bugün demokrasi diye önümüze konan şeyin insanları uyutmaktan ve avutmaktan başka bir işe yaramadığı kanaatindeyim. Durum öyle bir hal almış ki halklar demokrasi yalanı ile sömürülmektedir. Her gelen iktidar işi ehline vermesi gerekirken, kendi yandaşlarına vermekte ve zenginlerini üretmektedirler. Bunu yaparken de “demokrasilerde çare tükenmez” demekle hem halklarını uyutmakta hem de sömürmektedirler. Deyim burada “minareyi çalan kılıfına uydurur” deyimine dönmektedir. İktidar sahipleri fakirle paylaşmaktan imtina etmektedirler.  İktidar sahiplerinin bu tutumu zengin ve fakir arasında ki gelir düzeyinde ki uçurumun daha da artmasına sebep olmaktadır. İktidar sahipleri ellerinde ki nimetleri fakirler ile daha fazla paylaşmalı ki huzur ve güven hakim olsun. Aksi takdirde zenginden hakkını alamayan fakirin sermaye düşmanlığı artar, olumsuz sosyal olaylar (hırsızlık, terör vs.) artar. Toplumsal barışı sağlamanın yolu adil paylaşımdan geçer.
İktidar sahipleri saltanatlarını sürdürmek için firavunların büyücülerinin yaptığı illüzyonlar gibi, çeşitli medya ve yayın organlarını kullanarak illüzyonlar ve algı yönetimlerine başvurmaktadırlar. Dikkat ediniz, savaşları iktidar sahipleri çıkarır, fakirler bu savaşlarda ölür, onlar ise saltanatlarına devam ederler. Sünnetullah gereği her iktidarın bir sonu vardır. İktidarlar dürüstlük ve adaletten ayrıldıklarında er yada geç kendi sonları gelecektir.
Selam ve dua ile vesselam.
İsmail Kaya
14.10.2016

 


 


 


E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024