Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 3634 kez okundu.
Yazının Tarihi :   07 Ocak 2017 - 11:31:23

BÜYÜMEYEN ÇOCUKLAR

Büyüt
Küçült
BÃœYÃœMEYEN

İsmail Kaya (Šarić)

Yeryüzünde yaşayan yetişkin insanların belki de %90ı büyümeyen çocuk. Çocuklar sevgiyi, paylaşmayı tam öğrenmediklerinden oyuncaklarını paylaşmadıkları gibi sevgiyi ve paylaşmayı bilmeyen yetişkinlerde ellerindekini paylaşmamakta, çocuklardan farklı olarak karşısındakini öldürmeye varan davranış biçimi sergileyebilmektedirler. Bir yandan çocuklar erdemli olmayı henüz öğrenemediklerinden hayatları oyun ve eğlence ile vakitlerini geçirirken, diğer yandan yetişkinlerin büyük çoğunluğu yine aynı sebeplerden oyun ve eğlence ile vakitlerini geçirmektedirler. Örneklemek gerekirse; büyük küçük ekseriyetin bilgisayar oyunları ile vakit geçirmesi, eğlence yerlerinde vakit geçirmesi. Bunların temel sebebi hayvansal donanımlarla doğan insanoğlunun, gelişme sürecinde bencilliklerinden kurtulamayıp, hayvansal donanımlarda kalmasıdır. Hayvansal donanımlardan kurtulmanın yolu tüm bencilliklerden kurtulmakla olur. Bencilliklerden kurtulmakla kemale ulaşıp insan olunur.
 Ã–mer Nasuhi Bilmen
29/ANKEBÛT-64: Bu dünya hayatı bir eÄŸlenceden ve bir oyundan baÅŸka deÄŸildir. Ve hakikaten ahiret yurdu ise elbette ki, daimi hayat odur, eÄŸer bilecekler olsalar idi.
 Diyanet Vakfi
6/ENÂM-32: Dünya hayatı bir oyun ve eÄŸlenceden baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir. Müttakî olanlar için ahiret yurdu muhakkak ki daha hayırlıdır. Hâla akıl erdiremiyor musunuz?
 Yeryüzünde savaÅŸların, kavgaların asıl sebebi bencilliktir, sevgisizliktir, paylaÅŸmamaktır. Bencil olan sadece kendini beÄŸenir ve sever. Bu olumsuz tutumdan kurtulmanın yolu da bencilliklerimizden kurtulmaya ve kendi dışımızdakileri sevmeye çalışmakla olur. Seven insan paylaÅŸmaya baÅŸlar, paylaÅŸma ile birlikte sevgi ve faydalı ilim de artar barış tesis olur.
 89- FECR SURESÄ°
15- Fakat insan; ne zaman Rabbi kendisini bir denemeden geçirse, ona bir keremde bulunsa, nimetler verse: “Rabbim bana ikram etti” der.
16- Ama ne zaman onu deneyerek, rızkını kıssa, hemen: “Rabbim bana ihanet etti” der.
17- Hayır; aksine, siz yetime ikram etmiyorsunuz.
18- Yoksula yedirmek için birbirinizi teşvik etmiyorsunuz.
19- Mirası, sınır tanımaz (helal, haram aldırmaz) bir tarzda yiyorsunuz.
20- Malı ‘bir yığma tutkusu ve hırsıyla seviyorsunuz.
 Yukarıda ki ayetlerde belirtilenler yetiÅŸkinlerin hayatında gözükmüyor mu? Bu davranış biçimleri çocukların davranış biçimi deÄŸil mi? Büyümeyen çocukların davranış biçimi?
 07.01.2017

Ä°smail Kaya
E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AÄ°T DÄ°ÄžER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024