Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 4497 kez okundu.
Yazının Tarihi :   09 Haziran 2017 - 23:49:31

BİZ NEDEN BU HALE GELDİK?

Büyüt
Küçült
BİZ NEDEN BU HALE

İsmail Kaya (Šarić)

Bundan 40 sene öncesine kadar insanlarımız birbirine daha saygılı ve birbirine sevgi beslerdi, paylaşımcıydı. Emperyalist güçler ve onların işbirlikçileri toplumumuzu birbirine düşürüp, bu güzel bağları kopardılar. Anarşi ve Terör her yanımızı sardı. Bir zamanlar gazete ve dergileriyle toplumu bölmeye çalışanlar, televizyon ve internetin yayılması ile toplumumuzu daha da bozdular.


Bugün çocuklarımıza aman ağlamasın diye eline verdiğimiz cep telefonları, internet araçları ile onları sevgisiz bıraktık. Bu yüzden çocuklarımız paylaşmasını bilmiyorlar. Geldiğimiz konum itibari ile sevgisiz, hoşgörüsüz, psikolojisi bozuk, psikiyatrik hastalarla dolu bir toplum olduk. Kimse kimseye az öte gidermişin diyemiyor, hemen kavga etmeye yer arar hale geldik.


Çocuklarımız sevgiyi öğrenemediğinden arkadaşlarıyla kavgalar ederken, büyümeyen çocuklarımızın kavgaları cinayetlerle sonuçlanabilmektedir. Fizik beden büyümüş ama anlayışlar hala çocuk kalmış. Oysa ki Kuran bize sevgiyi ve barışı emretmektedir. “1- Asra and olsun; 2- Gerçekten insan, ziyandadır. 3- Ancak iman edip salih amellerde bulunanlar, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka.” (Asr Suresi).


Asrın bir manası bulunduğumuz Asrın veya tüm Asırları ifade ederken, diğer bir manası da Tevhid ilminde ikindi vaktini temsil eder. Tevhid ilminde ikindi vaktine gelen Tevhid ehli şirkten kurtularak “Allahtan başka varlık yoktur” der. Buna bir yemin vardır. Kesrette “insanlar hüsrandadır, ziyandadır, ancak iman edip salih amellerde bulunanlar, birbirine hakkı tavsiye edenler ve birbirine sabrı tavsiye edenler başka” denmektedir. Hakk hem Allahın kendi zatı, hem de adaletin kendisini (bu senin hakkın, şu onun hakkı vb.) sabr ise zorluklara karşı dayanıklı olmayı, barışı ve sabretmeyi ifade eder. 3. Ayeti hayatımıza geçirebilme ise ancak sevgi ile olur. Sevgi paylaştıkça çoğalır, buda Allaha ve onun kullarına olan sevgiyi artırır, insanı bencillikten, hoşgörüsüzlükten kurtarır. Aksi halde sevgisizlik bencilliği beraberinde getirir ve birey hiçbir zaman gerçek mutluluğa kavuşamaz, bu da toplumsal barışı bozar.


Şimdi tercihimizi yapalım, ziyanda olanlardan mı, yoksa iman edep salih amelde bulunup, birbirine hakkı ve sabrı tavsiye edenlerden mi olalım?


İsmail Kaya – Şaariç


09/06/2017


 


 

E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024