Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu yazı 6978 kez okundu.
Yazının Tarihi :   20 Haziran 2016 - 15:20:59

MUN TARİKATI MI DEDİNİZ?

Büyüt
Küçült
MUN TARİKATI MI

Şerif Ali Minaz

Kütahya'nın Simav ilçesinde doğdu. İlköğrenimini köyünde, orta öğrenimini Bursa’da, yüksek okulu da İstanbul’da bitirdi. Öğretmen olarak başladığı memuriyet hayatına önce İznik Lisesinde, daha sonra da İstanbul Eyüp Sultan, Kabataş Erkek, Beşiktaş kız, Pertevniyal Akşam Liselerinde devam etti. 1997 yılında Davutpaşa Akşam Lisesinden emekli oldu. Şişli Terakki Lisesi ve Özel Beyoğlu İtalyan Lisesinde de(1985-2005) ücretli olarak görev yaptı. Bir TV. Kanalında, “Yarınlara Doğru” adlı sohbet programını hazırladı ve sundu. Fatih Aktüel.com’da haftalık yazım hayatına devam etmekte.
      Moon kimdir ve nedir?
     O, Kuzey Koreli fakir bir köylü çocuğuydu. Adı, SUN MYUNG MOON idi. Bir gün, 16 yaşında iken Hz. İsayı bir dağda gördüğünü ve kendisine bir görev verdiğini söyledi. Bu görev, diyalog yoluyla tüm dünya dinlerini tek çatı altında toplayıp Tanrının krallığını temsil eden dünya devletini kurmak ve lideri olmak göreviydi.
    Aslında o, geçmişi karanlık bir adamdı. Zina ve çift eşlilikten dolayı mahkûm edilmişti. O ise, Hz. İsanın, kendisini mesih seçtiğini ve eşiyle birlikte günahsız ve insanoğlunun gerçek ebeveynleri olduklarını iddia ediyordu. Mesih olduğu için, İsanın yarım bıraktığı işleri o tamamlayacaktı.
  Evet, o, bu iddia ile yola çıktı ve gün geçtikçe çevresinde kendisine tabi olan müritler oluşturdu.
    Onun bu hareketi, 1951de Koreyi işgal eden ABD için biçilmiş bir kaftandı. Çünkü bu ülkeyi sömürgeleştirirken bir yandan da bu tarikatı kullanarak, nüfusunun yüzde 40ı Budist olan Güney Kore halkını Hıristiyanlaştırmıştı.  
Resmi adı “Unification Church” olan Moon tarikatı,  Güney Korede doğdu, sonraları Amerikada palazlandı. Ve bu gün ise dünyanın dört bir yanında, bilinçli veya bilinçsiz milyonlarca müridi olan bir tarikat haline geldi. 
     Merhum Aytunç Altındal, tarikatın palazlanmasını 29.03.2002 tarihinde şu cümlelerle dillendirmişti:
 “Aslında 1965 yılına kadar   Amerikada Asyalıların, kendi dinlerini beyan etmeleri yasaktı. Ama Avrupa ve Asyadaki hareketleri organize etmek için birilerinin görevlendirilmesi gerekliydi.  “Liberal Protestanlar, 1893te bir teşkilat kurdular: “Dünya Dinleri Parlementosu..”  Bunlar, “Mutlak hakikat Hıristiyanlıktadır,” düşüncesini savunuyorlardı. Gün geldi teşkilatın görevi MUNa verildi. Mun, faaliyetlerini, 1990 öncesi çift kutuplu olan dünyamızda Komünizmle mücadele amaçlı sürdürdü. Ve Sovyet lideri Gorbaçov, Perestroikayı ilan edince, onu ilk tebrik edenlerden biri Moon oldu. Komünizmle mücadele görevini başarıyla bitiren MUN, bu sefer yeni bir görev üstlenmişti. Bu görev, “Yeşil Kuşak” projesi gereği İslâm ve İslâm dünyasına yönelikti.
     Tarikatın Faaliyetleri
    CİA ile de dirsek teması olan Mun ve Muncular, Hıristiyan gibi görünüp Heretik bir düşünceyi, yani dinin özünden sapmayı amaçlıyorlardı. Dünyada 200e yakın ülkede örgütlenmişlerdi.  “Dinde reform yapalım!” sloganları ile faaliyetlerini sürdürüyorlardı. Barış, DİYALOG, sevgi ve saygı kavramlarını sıkça kullanıyor ve görünürdeki faaliyetleri bu kavramlar üzerinde odaklanıyordu.   
    Ulus devlet anlayışına karşı oldukları kadar, aile kavramına da karşıdırlar. Ama 1960 yılından bu yana sürdürdükleri “çiftleri kutsama” faaliyetleri kapsamında kutsadıkları çiftlerin sayısı 2002 yılında 360 milyonu bulmuştu. Bu faaliyetin amacı aileyi önemsemekten ziyade Şeytan ailelerini, Tanrısal aileye dönüştürmekti.
 Neden mi? Çünkü onlara göre, Hz. Âdem ve Havva cennette iken Havva, Şeytan ile ilişkiye girmişti ve bu davranış dünyaya sürülmenin sebebiydi. O gün bu gün dünyamız şeytanın egemenliği altındaydı. Bir an evvel Tanrının egemen olduğu bir devlet kurulmalıydı.
  Hz. İsadan görev alan MOON,  Hz. İsanın evlenmediği için cennete giremeyeceğini, ancak kendisinin takdisi ile girebileceğini de iddia ediyordu..
    Tarikatın, faaliyet gösterdiği ülkelerin hastanelerin doğumhanelerinde gizli misyonerleri vardı. Bunlar aracılığı ile doğan çocukların yerlerini değiştiriyorlardı. Bununla, soy- sop anlayışını yıkmayı ve karıştırmayı amaçlamaktaydılar. Günü geldiğinde soyları karıştırılmış çocukları açıklayacaklarını söylüyorlardı. Onlar, Satanizme düşman olmalarına rağmen, sırf bu amaçlarından dolayı Satanizmi desteklemekteydiler.
  Muncular, toplumun sevdiği kişiler aracılığı ile düşüncelerini topluma yaymayı prensip haline getirmişlerdir.
  Tarikatın Serveti
  Tarikat sanki bir ahtapot gibi tüm dünyayı sarmalına almış. Bir kolu ABDde, ötekisi İsrailde, diğer kolları Japonyadan Güney Koreye, Suudi Arabistandan Mısıra ve Hindistana kadar uzanıyor.
Sun Myung Moonun, 1959da Amerikaya yerleşmesinden bu yana, böylesi geniş bir coğrafyada faaliyet gösteren tarikat, dev bir servet sahibi oldu.  Tarikatın, dünyanın birçok yerinde vakıfları, işletmeleri, okulları, medya kuruluşları, tekstil ve otomotiv sanayiinde dev şirketleri oluştu.. Meselâ, ABDnin en büyük gazetelerinden biri olan Washington Times gazetesi bu tarikata aitti.
   Tarikat ve Ülkemiz
  Bu Tarikatın ülkemizdeki faaliyetleri 80li yıllardan bu yana yoğunluk kazanmıştır. Düzenlediği toplantılara siyasi ve dini çevrelerden önemli isimler ve ilahiyatçılar katılmaktadır.
Mesela, 1991 yılında İstanbuldaki President Otelde üç gün süren bir toplantı yapıldı. Basına kapalı yapılan bu toplantıya, Hıristiyan din adamları, Müslüman ilahiyatçılar katıldı. Bu toplantıdan üç yıl sonra da, İstanbul The Marmara Otelinde bir başka toplantı yapıldı. Toplantıların temel konusunu, Dini Araştırmalar “ Hoşgörü” “Diyalog” vs. teşkil ediyordu.
    O İsim, Türkiye Temsilcisi İdi
   Tarikatın her ülkede temsilcileri vardır.. Bir zamanlar ülkemizdeki temsilcilik için Dr. Rıza Nur, Enis Behiç Koryürek gibi bazı isimler üzerinde durulmuş ise de sonunda bir isim bulunmuş; Kasım Gülek..  Onun: “Elhamdülillah Müslümanım, ama MUNCUYUM,” sözü meşhurdur.
   Ve Kasım Gülek
 Kasım Gülek, hem Masonmuş hem de Güney Kore çıkışlı bu Moon tarikatının Türkiye temsilcisiymiş.
Kasım Bey, 1968 ve 1983 yıllarında eşi Nilüfer (Devrimel) Gülekle birlikte Romaya gitmiş ve Papayı ziyaret etmiş.
 Gülekin baldızı Aylin Devrimel Radomisli ise, Amerikan Ordusunda albaylık yapmış.
   Kasım Bey, bir gün gazeteci Leyla Umarın kapısını çalmış ve demiş ki:
İşte nişanlandığım Nilüfer! Onu önce size takdim ediyorum. Buradan hep birlikte aziz dostum Patrik ATHENEGORASa gidiyoruz. Nilüferi takdis etmesini istiyorum” demiş.
Ve Üçü birlikte, o gün Patrikhaneye gitmişler. Ve Patrik de, onları takdis etmiş.
   Biderberg Toplantıları
    Kasım Bey, Tayyibe Gülek Hanımın babasıdır. Tayyibe Hanım, Bilderbergin 2011 yılı katılımcıları arasındaymış. Tıpkı, 1994 yılında Rahmi Koçun; 2006dan bu yana hemen her yıl oğlu Mustafa Koçun katıldığı gibi.
  Bu toplantılara 2004 yılında katılan Hasan Cemal de,  annesi Ayşe Cemal tarafından Kasım Gülek ile uzaktan akraba imiş………….
    Tayibe Hanım, 2001 ekonomik krizinin ardından Türkiyeye ithal bakan olarak “ışınlanan” Kemal Dervişin de yakın dostu imiş. Ve o Derviş, Küresel Baronların mutemet adamıymış. Meselâ mı? Meselâ, Derviş, ABDden Türkiyeye geldiğinde Ecevit kabinesinde bakan olan Tayyibe Hanımın Tarabya sırtlarındaki evinde misafir olmuş.
    Ve Derviş, Tayyibe Gülekin ikinci evliliğini yaptığı İlker Domaçın nikâhında da şahitlik yapmış. İlker Domaç ise, Şubat 1998de Dünya Bankasının, Güney Kore ekonomisine
 ayar vermek için “tayin ettiği” ekonomist imiş!
      Bir tarikatın serencamı İşte böyle… Sağlık ve esenlik dileklerimle..

 


 

E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024